| Avtor | 
Objave | 
 
 
  -Naya- 
Doktor  
 
  
   
Starost: 50 
Pridružen/-a: 8:59,  05-Dec-2003  
objave: 2367  
Teme: 369  
Kraj: dolenjska 
18823.6 kinta/e 
116.2 šold/e 
286.6 flika/e 
  
 
   
 |  
 
 
 
  
  | 
 
TESTO ZA PIZZO: 
 
 
Sestavine:
 
350 g moke
 
ščepec soli
 
40 g svežega kvasa
 
ščepec sladkorja 
 
4 žlice oljčnega olja 
 
4 žlice moke za delovno površino
 
 
 
Priprava:
 
- Moko in sol damo v skledo. Na sredi naredimo vdolbino in vanjo zdrobimo kvas. Potresemo ga s ščepcem sladkorja, da bo hitreje začel delovati. 
 
 
- Prilijemo 125 ml mlačne vode in jo skupaj s kvasom in malo moke zmešamo v gosto kašo. Potresemo jo z malo moke z roba, skledo pokrijemo s prtičem in postavimo na toplo (recimo nad grelno telo ali v pečico, ki smo jo segreli na 50 st.C). 
 
 
- Počakamo 15 do 20 minut, da testo prvič vzhaja. 
 
 
- Primešamo olje in z rokami ugnetemo voljno testo. Skledo spet pokrijemo in postavimo na toplo za približno 30 minut, da testo vzhaja na dvojno količino. 
 
 
- Testo preložimo na pomokano delovno površino in razvaljamo v zaželeno obliko in debelino. Pravokotna oblika (za velik pekač) se najbolje posreči, če valjamo v smeri diagonal.
 
 
 
Tole rata svetovna pizza - vsaj za moj okus   
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
 
 
  Èlovek je svoboden, ko se nièesar ne boji in si nièesar ne želi!  
  
 | 
 
 
 | 
 
       | 
     | 
 
 
  Bassman 
Administrator  
 
  
   
Starost: 118 
Pridružen/-a: 9:52,  20-Nov-2003  
objave: 10490  
Teme: 2469  
Kraj: Ljubljana 
134069.9 kinta/e 
1015531.8 šold/e 
10048.2 flika/e 
  
 
   
 |  
 
 | 
 
       | 
       | 
 
 
  Snežka 
Uporabnica  
 
  
   
Starost: 40 
Pridružen/-a: 18:54,  03-Dec-2003  
objave: 107  
Teme: 4  
 
624.9 kinta/e 
2.0 šold/e 
1.0 flika/e 
  
 
   
 |  
 
 
 
  
  | 
 
jaz ga naredim tak:
 
 
60dag bele moke
 
          olje
 
4dag  (ena kocka) kvasa
 
          sol
 
          mlačna voda
 
pa nadev po želji.
 
 
kvas dam vzhajat v toplo vodo (ne prevroče) in dodam 1 žličko sladkorja (bolj hitro kipne). Nato dam v skledo moko, olje (na oko), dam kvas, sol, in vodo po potrebi.. zamesim in dam na toplo da vzhaja cca.30 min. nato pa razvaljam in nadevam po želji. pečem ap pri 200°C dokler ni pečeno (cca.25min). 
 
 
pride slastna in jami...
 
 
LP
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
  
  
 | 
 
 
 | 
 
       | 
    | 
 
 
  EnigmA 
Moderatorka  
 
  
   
Starost: 43 
Pridružen/-a: 13:50,  20-Nov-2003  
objave: 1928  
Teme: 199  
Kraj: Povsod in nikjer 
19560.3 kinta/e 
133.4 šold/e 
774.8 flika/e 
  
 
   
 |  
 
 
 
  
  | 
 
Hm, zej pa vem, kaj bom imela jutr za kosilo  
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
 
 
  Je suis la, et ailleurs!
  
 | 
 
 
 | 
 
       | 
      | 
 
 
  monka 
  
 
   
Starost: 40 
Pridružen/-a: 8:15,  20-Sep-2004  
objave: 2  
Teme: 0  
 
19.0 kinta/e 
0.0 šold/e 
1.0 flika/e 
  
 
   
 |  
 
 
 
  
  | 
 
| Kaj je boljše- če imaš tanko testo na pici ali pa če imaš debelejšo? Jaz imam najraje debelejše testo, ker se mi tanko ponavadi zdi pretrdo (posebno rob pice)
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
  
  
 | 
 
 
 | 
 
       | 
    | 
 
 
  Bassman 
Administrator  
 
  
   
Starost: 118 
Pridružen/-a: 9:52,  20-Nov-2003  
objave: 10490  
Teme: 2469  
Kraj: Ljubljana 
134069.9 kinta/e 
1015531.8 šold/e 
10048.2 flika/e 
  
 
   
 |  
 
 
 
  
  | 
 
če je pizza dober narejena, potem je dober tanko testo, ker se ne lomi, ampak je mehko.
 
Pa ko nardiš testo, je dober, da stoji 1 dan, pred uporabo.
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
 
 
 
  
 
 www.vakciji.si ------------------ www.povej.com
  
 | 
 
 
 | 
 
       | 
       | 
 
 
  monka 
  
 
   
Starost: 40 
Pridružen/-a: 8:15,  20-Sep-2004  
objave: 2  
Teme: 0  
 
19.0 kinta/e 
0.0 šold/e 
1.0 flika/e 
  
 
   
 |  
 
 
 
  
  | 
 
| Ampak ponavadi sploh nimam časa, da bi en dan čakala na testo. Ponavadi želim, da se hrana čimprej pripravi. Je to res boljše? Kaj se testo ne pokvari v enem dnevu? Ga moram dat na hladno?
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
  
  
 | 
 
 
 | 
 
       | 
    | 
 
 
  Bassman 
Administrator  
 
  
   
Starost: 118 
Pridružen/-a: 9:52,  20-Nov-2003  
objave: 10490  
Teme: 2469  
Kraj: Ljubljana 
134069.9 kinta/e 
1015531.8 šold/e 
10048.2 flika/e 
  
 
   
 |  
 
 
 
  
  | 
 
 	  | monka Napisal/a:		 | 	 		  | Ampak ponavadi sploh nimam časa, da bi en dan čakala na testo. Ponavadi želim, da se hrana čimprej pripravi. Je to res boljše? Kaj se testo ne pokvari v enem dnevu? Ga moram dat na hladno?		 | 	  
 
 
ne ponavadi si nardiš testo prejšnji večer, ga daš v hladilnik in porabiš naslednji dan.
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
 
 
 
  
 
 www.vakciji.si ------------------ www.povej.com
  
 | 
 
 
 | 
 
       | 
       | 
 
 
  Zlobko 
Gost  
 
   
 
  
  
  
 
0.0 kinta/e 
  
  
 |  
 
 
 
  
  | 
 
Matr ste natančni s temi grami, pa dekagrami....mislm...ej...
 
Jest tole kr tko od oka moke, pa kvas, pa za moževo konico sladkorja,, pa sol, pa olje, pa toplo vodo, pa mleko...vse to lepo pregnetem, postavm v posodo pokrijem s serveto in pustim uro, uro in pol da testo lepo vzhaja.
 
 
Testo raztegnem po pekašu, nafilam in pečem pri 270 stopinjah, (pečica mora biti namreč fajn ogreta preden se vstavi pekač ), cca. 20 min.
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
  
  
 | 
 
 
 | 
 
|     | 
 | 
 
| 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
  | 
 
Poglej naslednjo temo 
Poglej prejšnjo temo 
NE moreš Objaviti novih Tem NE moreš Odgovoriti na to Temo NE moreš Urejati svojih Objav NE moreš Izbrisati svojih Objav NE moreš Glasovati na Objavah Ne moreš prilepiti datoteke na tem forumu Ne moreš Prenašati datotek na tem forumu
  | 
 
  
 
časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
  154022 Attacks blocked
  
 |   
 
 | 
 
 
 
	| 
	[ Time: 0.9654s ][ Queries: 34 (0.7114s) ][ Debug on ]	 | 
 
 
 
 
 |