Dan, ko se nam je pridružila Cristy

Sre 31 Okt, 2007 20:39

[  Počutje: Amused ]
[ Playing damn, I like surprises Trenutno: Playing damn, I like surprises ]

Verjetno se vas bo večina strinjala, da tak projekt terja mesece priprav. V končni fazi je vsako novo življenje povezano z naravnimi zakoni reprodukcije. Tako je tudi naša Cristy nastala s tem v skladu.

A začnimo na začetku. Naš maček, ki zelo rad pokaže svojo perzijsko naravo je dokaj občutljiv na prisotnost novih bitij v hiši. Seveda ga imamo vsi radi in nesramen bi bil, če bi zanikal njegovo pozornost do vseh domačih. Zatorej je bilo "projekt" novega družinskega člana kar čimbolje naštudirati, saj si nihče ni želel neljubih zapletov, da o morebitnih poškodbah ne govorimo.

Nadalje je bilo zelo pomembno, katerega spola bo. Resda so vsi mali cukrčki, a ko zrasejo, se začnejo kazati fiziološko pogojene značajske razlike. Marsikdo bo rekel, da sva bila dlakocepska, ampak... Po moje je izbira spola najina pravica in hkrati dolžnost. V končni fazi bo breme skrbi na nama in odločitev je življenskega pomena. Pač... Ne gre ravno za vsakdanji dogodek. Niti si ne da premisliti in potem zamenjati. Si predstavljate? Ne, ne... Ta ni dober, mi ga prosim zamenjate za punčko? Banalno, kajne? Tisti, ki trdijo, da spol ni pomemben lažejo, ali pa so presneto naivni. Naposled se po dolgotrajnem premlevanju odločiva za punčko.

Naslednja pomembna zadeva je značaj. Tukaj ni bilo pretirane konfrontacije. Oba sva se strinjala, da hočeva sorazmerno lenobno in scertlano bitjece, ki bo dobrega srca in bo imelo močan čut za družino. Še več, domače okolje bi naj mu pomenilo vrhunec univerzuma in kake potepinske ambicije nikakor niso zaželjene. Seveda pa ne sme izostati bistrost. Visoka toleranca pri poslušnosti in veselje do učenja, kakor tudi dobra sposobnost pomnenja so bile zahteva. Seveda ob solidni vzdržljivosti, da se lahko skupaj udeležujemo rekreativno športnih dejavnosti.

Sledilo je še eno sporno področje. Medtem, ko so meni bolj všeč temnejše, je njej (beri Suzani) iz ne vem kakega razloga šinilo v glavo, da bi lahko bila ognjeno rdeča. Za pravila genetike se ni zmenila in vse moje dopovedovanje, da je črna bolj nevtralna in je posledično lažje slediti modnim muham nekako niso padli na plodna tla. Sva se pa vsaj strinjala v tem, da bo prava lepotička, pravilnih potez in skladnega videza.

Lahko bi vam še našteval, koliko priprav in usklajevanj zahteva takšen projekt, ampak vzelo bi preveč časa in prostora, zatorej naj bodo zgoraj navedeni ilustrativni primeri dovolj.

Sklepna faza vsega skupaj je bilo usklajevanje, glede najprimernejšega trenutka. Vzgoja vzame veliko časa in princeska bo potrebovala vso pozornost. Najina pričakovanja so predvidevala (oz. kar zahtevala) cel kup obveznosti. Nikakor si ne bi želela, da bi najina bistroumna lepotička postala preveč svojeglava. Hotela sva jo zase. Saj gre v končni fazi za najino družino. Družinski člani pa morajo biti (vsaj po najino) medsebojno močno povezani. Zatorej sva se odločila zamenjati službo, da bova bližje doma in vrt sva spremenila v s cvetjem ograjen travniček, da se bo najina princeska lahko brezskrbno igrala. Še več. Zasejala sva angleško travico, temeljito vse pograbila, da bi ne bilo morebiti kje kakih ostrih predmetov in... vse je bilo nared. Še celo žoge sva postavila na vrt. Dokler jih ne bo znala uporabljati najina princeska, se pač lahko z njimi igrajo okoliški otroci. Najina ljubezen pa je samo naraščala.

Prišlo je obdobje čakanja, ki se je neizmerno vleklo. Komaj sva čakala jesen. Upala sva, da bo najina priceska jeseni že z nama. Pripravila sva tudi srednje velikega pliškota (plišastega kužka), da se bo lahko z njim igrala. Izkazalo se je za pametno potezo, saj je, glede na to, da sva se ta čas z njim igrala midva, naš maco-taco mislil, da je živa mrcina in se mu je najprej spoštljivo umikal, ali pa pihal nanj, če je prišel preblizu, nato pa sta se nekako spoprijateljila in pomiril se je z usodo. Premetena poteza, sva si mislila. Zdaj bo v drugo še lažje, saj ima maček dobro izkušnjo s "prišleki".

Najini upi so se končno uresničili. 31. oktobra, 2007-ega leta gospodovega sva jo prvič videla. Obe s sestrico sta bili nadvse prikupni in obe tako črno črni, da sta se kar svetili. Celo očke sta imeli črni. Pri priči sva se zaljubila v obe - a le eno sva lahko odpeljala. Celo Suzi se je takoj sprijaznila, da je tudi črna nadvse očarljiva. Cristy se je že takoj privila k nama, medtem ko je Cassy bila precej bolj nezaupljiva. Po temeljitem pogovoru sva se odločila za Cristy. Najbolj navdušujoče je bilo, da sva jo lahko odpeljala takoj, še isti dan.

Avtomobila še ni bila videla v življenju, a vseeno jo ni bilo pretirano strah in prav kmalu smo se že peljali proti njenemu novemu in našemu skupnemu domu. Med potjo ji je bilo dvakrat slabo in dvakrat je bruhala, žal obakrat v avtu. Ampak ni ji bilo za zameriti, saj je kot sem rekel bila prvič v avtomobilu in za razumeti je bilo, pod kakim stresom je bila, ko je z dvema tujcema odšla v neznano in pustila sestrico za seboj.

Ko smo prišli domov, se je videlo, da se ne počuti najbolje. Opaziti je bilo, da se nekako stiska v kot in nezaupljivo opazuje naju, še posebej pa mačkona, ki je bil več kotočitno užaljen zaradi dejstva, da bo našo pozornost moral deliti še z nekom. Vseeno se je kmalu toliko sprostila, da se je razgledala po stanovanju.

Zvečer smo šli še malo naokoli, okrog hiše, da spozna okolico, nato pa smo počasi vsi potonili v sanje. Preden sem zaspal, sem slišal njeno vzdihovanje, iz katerega je bilo čutiti domotožje... Ampak, kdo bi ji zameril?


Cassy & Cristy pri dveh mesecih
Image

Mama Blacky
Image

Oče Earl - Eros
Image

>>>More posts from this category: Kjer je ogenj, tam je dom

The Trackback URL for this entry is:

http://www.povej.net/forum/trackback.php?e=954

Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Objave
Bassman
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: 10:52, 20-Nov-2003
objave: 10490
Kraj: Ljubljana

objavaObjavljeno: Ned 04 Nov, 2007 14:31    Naslov sporočila:
Odgovori s citatom

Tak je bil naš Miki, kot tale mama.
Seveda je imel še belo liso pod vratom in je bil zelo pameten pes!

Nazaj na vrh Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
PikiJapok
Amater/ka
Amater/ka

Pridružen/-a: 20:30, 20-Avg-2006
objave: 221
Kraj: Logatec

objavaObjavljeno: Pon 05 Nov, 2007 08:35    Naslov sporočila:
Odgovori s citatom

Naša Cristy je čistokrvna evrazijka s kontroliranim poreklom. Evrazijci so kužki, ki so nastali s križanjem Nemškega volčjega špica in Chow-chow-a, nato pa potomca s samojedom. Križanja so se vrstila od leta 1960 dalje, tako da je 1972 bila pasma registrirana (Standard FCI V).

Sicer pa je punca v sloveniji redka... Skupaj jih je 39 (ona ima številko 36). Bolj so prisotni v Avstriji, Nemčiji in Švici...

Nazaj na vrh Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Bassman
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: 10:52, 20-Nov-2003
objave: 10490
Kraj: Ljubljana

objavaObjavljeno: Tor 06 Nov, 2007 15:43    Naslov sporočila:
Odgovori s citatom

Ja sej ta naš je bil mešanček, prinešen iz jrvaške, po moje s to pasmo pa še s katero, ker od spredaj si nista podobna medtem ko iz strani in po velikosti pa čist.

Nazaj na vrh Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
chukerchek
Redni uporabnik
Redni uporabnik

Pridružen/-a: 11:36, 14-Jun-2006
objave: 706
Kraj: beyond borders

objavaObjavljeno: Tor 27 Nov, 2007 20:36    Naslov sporočila:
Odgovori s citatom

IIiiiijooooooj. K sm tole brala je tko kot ko sva se midva odločila za se eno muco. Zdaj je od tega že kak mesec in pol.. mala je tako srce. Zaljubila sva se vanjo na prvi pogled. Ko naju je prvič zagledala je začela fanta lizat po rokah.. kasneje še mene. Kot da bi si naju izbrala. Naš mačkon je bil prav tako uzaljen in šele zadnji teden se je malce sprostil, da se male ne boji več, seveda zdej sledijo pretepi a vsake toliko jih tudi zalotim kako skupaj spita pod posteljo. Tudi pri nama je bil to cel projekt.

Sva ponosna člana mačje druzinice. Seveda sva se tudi mi2 zaljubila v dve muce, a ker sva želela samičko (je bila le ena) sva vzela njo... Ni mi zal niti za trenutek, čeprav bi tisto malo lenobico, ki je ostala pri moji sestri tut prav z veseljem vlačila po rokah.

Sam je kjut tale Christy. Kako pa je s kožuškom poleti? Ali mislliš da ne trpi v vročini? Jo nameravata stričt?

Nazaj na vrh Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila: