Koledar 
Domov Domov Forum Forum Prijava Prijava Išči Išči Registriraj se Registriraj se
 

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo

Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo
Avtor Objave
 Bassman
Administrator
Administrator


Starost: 117
Pridružen/-a: 10:52, 20-Nov-2003
objave: 10490
Teme: 2469
Kraj: Ljubljana
134069.9 kinta/e
1015531.8 šold/e
10048.2 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Sre 12 Nov, 2008 10:18     Naslov sporočila:  Bežanje od problemov Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Zanimiv mi je fenomen bežanja od problemov.
Ko se ljudje soočajo z novimi stanji, novimi dogodki in novimi problemi.
Namesto, da bi te probleme reševali, se takrat, ko postane malo bolj hudo, preprosto umaknejo. Grejo nazaj v tisto varno življenje, ki so ga imeli prej.

Na koncu pa pol jok in stok, kako se jim nič v življenju ne spremeni, nič se ne premakne, nič ne gre na boljše.

Jasno, ker se situacije, ki se jim reče problemi postavijo zato, da se nekaj iz tega naučimo in namesto, da to situacijo rešimo in gremo "višje" se raje umaknemo nazaj.

V tisti varni pristan, kjer smo celo življenje.

No potem pa seveda spet jok in stok, zakaj je življenje tak kurčevo in slabo!!!

Res čudno ane! širok smeh

če se dela po principu idiota. Neprestano se dela eno in isto, pa se pričakuje napredek! To še nikol ni šlo smeh




Image
www.vakciji.si ------------------ www.povej.com


 Ribi Spol:Moški Koza SkritOsebna Galerija od BassmanPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslovSkype Ime
 Terminatorka
Profesionalka
Profesionalka


Starost: 118
Pridružen/-a: 2:05, 14-Feb-2007
objave: 1287
Teme: 40

70101.8 kinta/e
1177.6 šold/e
1576.3 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Sre 12 Nov, 2008 14:46     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Do problemov ne prihaja v življenju zato, da se iz njih učimo, ampak preprosto zato, ker je to »življenjsko«, del življenja in zato je prav, da te stvari kot take tudi sprejmemo. Ne pa kot nek apokaliptični scenarij, ki se dogaja samo nam. Seveda pa se lahko na nekaterih od problemov tudi nekaj naučimo.
Tudi ni nujno, da rešitev problema, v smislu napredka, pomeni, da gredo stvari vedno na boljše. Včasih gredo v tem smislu tudi na slabše. Ampak že samo dejstvo, da je nekdo rešil nek problem in je bolj v psihološkem smislu razbremenjen tega bremena, je kljub vsemu pozitivno. Posameznikova osebna sreča in napredek ne vodita vedno v isto smer.
Imaš recimo uspešne ljudi, poslovneže in podobno, ki ne prenesejo psihološkega bremena življenja, ki ga živijo in se odločijo, da svoj »problem« rešijo tako, da se odločijo za umik v nek povsem drug svet. če bi torej en borzni posrednik čez noč postal planšar v kakšni zakotni planini, bi težko govorili o napredku. Ampak za njega osebno je to vendar napredek.

Sicer pa je moje osebno mnenje, da večina ljudi, ki so poskrbeli za kakšen silen napredek ni do tega prišla zaradi problemov, ampak prav zaradi tega, ker problemov niso imeli, niso bili obremenjeni z neuspehom in so si upali tvegati. Tuakj mislim bolj sodoben vidik problemov. Jasno je, da so prve civiliazcije in vse, kar je človek pogruntal v svoji zgodovini, nastalo kot razrešitev "praktičnih problemov", recimo, zeblo ga je, pa je izumil ogenj itd. itd. Seveda imaš tudi v sodobnem svetu cel kup nekih izumiteljev in uspešnih ljudi, ki so nekaj dobrega »naumili«, da so se izkopali iz neke svoje osebne krize ( J. K. Rowling je recimo napisala Harryja Potterja, ker, kot bi danes kdo rekel v Sloveniji, »ni imela za burek« in potem s tem obogatela. ), ampak meni je ljubša tista druga kategorija t. i. »dreamerjev«, sanjačev, ki imajo ideje, ki imajo cilj v katerega verjamejo in neobremenjeno sledijo svojemu ustvarjalnemu gonu. Ker marsiakteri človek s problemom en razmišlja o tem, akj pravzaprav je njegov problem, ampak samo, kako ga bo na hiter način rešil. Lahko da ga bo, ja. Lahko pa da bo na takšen način padel v pogubo.
Pa tudi med uspešnimi ljudmi se da hitro opaziti, da imaš karieriste in »karieriste«. Enim se je kariera zgodila kar tako, sama od sebe, ker so pač delali tisto v čemer so uživali in bili dobri v tem. No, drugi pa so za to uporabili druge metode; od postelje do VIP, političnih in drugih spletk itd. itd. Slej kot prej pa se bodo eni izmed teh soočili tudi s kakšnim osebnim problemom, ker konec koncev obstaja tudi nek naravni tok dogodkov proti kateremu ni pametno plavati.

Kar pa zadeva vrnitev v t. i. »varni pristan«, jaz v tem ne vidim problema, če je to res varni pristan. če pa je pristan nočne more, potem pa to res ni smiselno.
Hočem pa predvsem povedati to, da ni nujno, da probleme vedno rešujemo skozi prizmo nekega napredka, še posebej ne z vidika napredka v ekonomskem smislu. Tako kot nekateri ljudje podležejo svojim »problemom«, strahu, bojazni in ne upajo seči »višje« v življenju, imaš tudi vsaj enak odstotek ljudi, ki vse to počno, segajo po zvezdah, pa jih na koncu pokoplje njihova lastna bolestna ambicioznost. V psihološkem smislu pa imajo oboji PROBLEM. Problem, ki z napredkom nima dosti skupnega.
Ne vem sicer kaj o reševanju problemov pravijo kakšen knjigice za samopomoč in podobno, ker te literature ne berem. Je pa drugače to eno široko in kompleksno poglavje v resni psihologiji. Začetek reševanja problemov pa se v tem smislu po navadi začne pri samozaznavanju in samoocenjevanju. Kar pomeni, da ni hitre poti do rešitve problema, ampak, da je treba najprej ugotoviti kateri »vzrok« je privedel neko osebo do določenih dejanj, obnašanj. Po teoriji atribucije pa ima človekovo delovanje tako notranje kot zunanje vzroke. Na posameznikovo motivacijo, tudi pri reševanju problemov, pa imajo pomemben vpliv t. i. strategije samooviranja. To pomeni, da človek sam išče neke strategije samoobrambe, nekakšne »izgovore« s katerimi opravičuje svoj morebitni neuspeh. Skrajni primeri tega so recimo bežanje v odvisnost, milejše oblike pa samopomilovanje, slab spanec, jemanje določenih zdravil itd. Vse to pa potem fiktivno premakne vzrok za človekov neuspeh ali nerazrešen problem izven njega samega. In vse to se lahko še bolj poglobi, če tak človek vidi, da tudi drugi okoli njega v enaki situaciji ravnajo podobno ( skupinska panika itd.). če se te stvari ukoreninijo v posameznikovi zavesti pa lahko pride do t. i. naučene nemoči. In TA je, vsaj po mojem mnenju, najpogostejši vzrok, da ljudje dejansko ne rešujejo svojih problemov. Jaz temu ne bi rekla, da delujejo po principu idiota, ampak, da imajo resen psihični problem, ki ga morajo na takšen, torej resen način, tud začeti reševati. Seveda pri vzroku, ki je znotraj njih samih, in ne pri posledici, ki se kaže navzven , recimo v tem, da so poslovno ali kako drugače neuspešni.
In navsezadnje tudi bežanje od problemov ni nek fenomen, ampak povsem življenjska stvar, s katero se je treba konstruktivno soočit.




I'll be back!


 Kozorog Spol:ženska Kača SkritOsebna Galerija od TerminatorkaPošlji zasebno sporočiloBlog
 Bassman
Administrator
Administrator


Starost: 117
Pridružen/-a: 10:52, 20-Nov-2003
objave: 10490
Teme: 2469
Kraj: Ljubljana
134069.9 kinta/e
1015531.8 šold/e
10048.2 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Sre 12 Nov, 2008 15:24     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

No če potegnem črto, nič ni čez noč.
Problem lahko nastaja dolgo ali čez noč, vendar reši pa se ne tako hitro.

Dejstvo je, da se nekateriu zavedajo ali zavedamo, da imamo probleme in le te rešujemo na nek način.

Hudo pa je to, da se nekateri zavedajo, da imajo problem pa ga ne rešujejo oz. se zgovarjajo saj se bo samo rešilo.

Brez nič ni nič.




Image
www.vakciji.si ------------------ www.povej.com


 Ribi Spol:Moški Koza SkritOsebna Galerija od BassmanPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslovSkype Ime
 100mark
Amater
Amater


Starost: 53
Pridružen/-a: 18:02, 13-Jun-2008
objave: 168
Teme: 8

2482.4 kinta/e
14.8 šold/e
114.8 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Sre 12 Nov, 2008 22:12     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

hahaha ta je pa dobra mislim izjava našega župana iz našega okraja par let nazaj ko je bila ujma poplave problemov ne zmanjka vsepovsod jok in stok pritiskanje oškodovancev na razne ustanove in naš vrli župan je izjavil POMAGAJ SI SAM IN BOG TI BO POMAGAL




 Bik Spol:Moški Pes NI na linijiOsebna Galerija od 100markPošlji zasebno sporočiloBlog
 Arbi
Vztrajen
Vztrajen


Starost: 49
Pridružen/-a: 14:42, 15-Sep-2008
objave: 510
Teme: 26

10115.6 kinta/e
0.0 šold/e
63.0 flika/e

srilanka.gif
objavaObjavljeno: Pet 14 Nov, 2008 10:22     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Ta župan rešuje predvsem zelo resen problem, ki se mu reče:" Kako udobno ležati na kavču in piti konjak?" Samo upamo lahko, da ga ob takem poležavanju kje kaj špika v rit, da mu pa vseeno le ni preveč hudo udobno.
Bolj, kot je človek primitiven, bolj preproste in primitivne cilje si postavlja. Recimo Zmago Jelinčič mora imeti najnovejšo Heckler&Koch karabinko ali pa znamko, ki jo je v čast 82. rojstnega dneva Britanske kraljice izdal Monaški princ. Se pravi, lahko bi mu rekli kar Gospod Sraka (Jelinčiču).
Bolj preprost in primitiven cilj je, lažje ga dosegamo. čeprav se zdi neznansko težko priti do redke znamke izdane na 82. kraljičin rojstni dan, je vseeno prava mala šala proti cilju, ki predstavlja ustvariti simfonijo ob kateri bo tudi psihopatom prišla solza na oči ali pa napraviti sliko, ob kateri bo celo Britanska kraljica padla na kolena.

Veste, 99,99% ljudi se nikoli ne sreča z tazaresnimi problemi v življenju. Le izjemno nadarjeni posamezniki (kot sem recimo jaz,hihi) imajo tazaresne probleme in sicer, kako uskladiti primitivno realnost vsakdana (hrana, pijača, znamke, orožje, otroci, družina-vse tole nikakor ne podcenjujem in je zelo potrebno in nujno za srečo in življenje, vendar, če smo pošteni, to zmore le več, kot 50% ljudi) s svojo lastno, kreativno, neukrotljivo naravo, ki se hoče uveljaviti v perfekciji nečesa. Ne zato, ker bi hotela slavo ali narcisistično moč, ampak zato, ker moja narava takšna JE.

LP,Arbi




 Lev Spol:Moški Tiger NI na linijiOsebna Galerija od ArbiPošlji zasebno sporočilo
 Arbi
Vztrajen
Vztrajen


Starost: 49
Pridružen/-a: 14:42, 15-Sep-2008
objave: 510
Teme: 26

10115.6 kinta/e
0.0 šold/e
63.0 flika/e

srilanka.gif
objavaObjavljeno: Pet 14 Nov, 2008 16:34     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

čestitam pa objavi terminatorke.
Odličen, neverjeten post. Psihologi bi padli na kolena ob tem in čisto upravičeno. Sicer to oni znajo zelo učeno povedati in seveda obstaja še mirijada malenkosti in neprijetnih detajlov, ampak to je to.

LP,Arbi




 Lev Spol:Moški Tiger NI na linijiOsebna Galerija od ArbiPošlji zasebno sporočilo
 badabum
Vztrajen
Vztrajen


Starost: 52
Pridružen/-a: 15:59, 24-Okt-2006
objave: 286
Teme: 3

5456.2 kinta/e
0.0 šold/e
170.9 flika/e

trinidadandtobago.gif
objavaObjavljeno: Pet 14 Nov, 2008 19:01     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

“It is not the critic who counts, not the man who points out how the strong man stumbled or where the doer of deeds could have done better. The credit belongs to the person who is actually in the arena, whose fat is marred by dust and sweat and blood, who strives valiantly, who errs and comes up short again, who knows the great enthusiasm, the great devotions and spent himself in a worthy cause, who at best in the end triumphs of high achievement and who at worst if he fails, at least, fails while daring greatly so that his place shall never be with those cold and timid souls who know neither defeat nor victory."

teddy roosevelt




 Ribi Spol:Moški Podgana NI na linijiOsebna Galerija od badabumPošlji zasebno sporočiloSkype Ime
 Arbi
Vztrajen
Vztrajen


Starost: 49
Pridružen/-a: 14:42, 15-Sep-2008
objave: 510
Teme: 26

10115.6 kinta/e
0.0 šold/e
63.0 flika/e

srilanka.gif
objavaObjavljeno: Pet 14 Nov, 2008 22:06     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Ne ne. Kakšen Teddy!
To je vendar rekel George Washington! Hihi
Ravno ta trenutek je Indijski zgodovinar 5. stopnje brahmana monsignor excellance mr. Mahvialishi Pra Manashishasiavilly v svoj doktorat zapisal, da je potrebno vse citate Teddyja v resnici pripisati Georgu Washingtonu. Ne verjamete? Ni potrebno meni, saj mi itak nič ne verjamete. Pa Googlu verjemite!
Eh, kaj čemo.

LP, vikonta Arbarella Von Königskunstenfürerfrau




 Lev Spol:Moški Tiger NI na linijiOsebna Galerija od ArbiPošlji zasebno sporočilo
 Bassman
Administrator
Administrator


Starost: 117
Pridružen/-a: 10:52, 20-Nov-2003
objave: 10490
Teme: 2469
Kraj: Ljubljana
134069.9 kinta/e
1015531.8 šold/e
10048.2 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Pet 30 Jan, 2009 13:26     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Zelo dobro poznam osebo, ki beži od problemov s pretiranim delom.
Lahko bi rekli, da je deloholik.




Image
www.vakciji.si ------------------ www.povej.com


 Ribi Spol:Moški Koza SkritOsebna Galerija od BassmanPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslovSkype Ime
 xenia
Uporabnica
Uporabnica


Starost: 115
Pridružen/-a: 0:58, 22-Jan-2009
objave: 93
Teme: 2

1509.6 kinta/e
0.0 šold/e
0.0 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Pet 30 Jan, 2009 13:53     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Bassman @ Pet 30 Jan, 2009 12:26 Napisal/a:
Zelo dobro poznam osebo, ki beži od problemov s pretiranim delom.
Lahko bi rekli, da je deloholik.


Ah, lahko je deloholik, lahko alkoholik, kakršna koli vrsta odvisnosti ni dobra in je bežanje pred problemi.

Kratkoročno neko opajanje že pomaga, a dolgoročno prav gotovo ne.
Ni široke ceste niti bližnjice do znanja, mi je nekoč napisala učiteljica matematike v spominsko knjigo.




 Kozorog Spol:ženska Opica SkritOsebna Galerija od xeniaPošlji zasebno sporočilo
 Bassman
Administrator
Administrator


Starost: 117
Pridružen/-a: 10:52, 20-Nov-2003
objave: 10490
Teme: 2469
Kraj: Ljubljana
134069.9 kinta/e
1015531.8 šold/e
10048.2 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Pet 30 Jan, 2009 14:00     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Nikoli ni bližnjice, življenje vedno poskrbi, da te vrže tja kjer si ostal.
Nekateri pa hočejo vse iz danes na jutri in vedno iščejo bližnjice za vse v življenju. Pa ne glede na to kolikokrat jih zaradi tega dobijo po grbi, vedno znova in znova iščejo bližnjice. Telo se upira, pojavljajo se bolečine, stres, nervoza, itd. ampak še vedno jim ni jasno. Za nič v življenju ni bližnjice.
Vse moramo prehoditi, kar nam je namenjeno, zato, da se naučimo!




Image
www.vakciji.si ------------------ www.povej.com


 Ribi Spol:Moški Koza SkritOsebna Galerija od BassmanPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslovSkype Ime
 xenia
Uporabnica
Uporabnica


Starost: 115
Pridružen/-a: 0:58, 22-Jan-2009
objave: 93
Teme: 2

1509.6 kinta/e
0.0 šold/e
0.0 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Pet 30 Jan, 2009 14:07     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Seveda, Jung je napisal, da so problemi dobrodošli, ker bi bilo brez njih življenje res dolgočasno. Ne smemo pa si problemov vzeti kot nekaj slabega ampak torej kot torej nekaj dobrega, izziv.

LP




 Kozorog Spol:ženska Opica SkritOsebna Galerija od xeniaPošlji zasebno sporočilo
 Terminatorka
Profesionalka
Profesionalka


Starost: 118
Pridružen/-a: 2:05, 14-Feb-2007
objave: 1287
Teme: 40

70101.8 kinta/e
1177.6 šold/e
1576.3 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Pet 30 Jan, 2009 23:45     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

No jaz sem na to temo že dovolj napisala. Zanimivo pa mi je pri tem še nekaj... fenomen, kako je nekaterim največji PROBLEM ukvarjanje s tujimi problemi.
Pred leti je bil en zanimiv mednarodni umetniški projekt ptudi ri nas problemarket.com, kjer si lahko "trgoval" s problemi. Vidiš, bass, to bi bilo nekaj zate. Ti bi takoj kupil vse tuje probleme. Pa bi to rešilo tvoje? fredi

Aja, pa point je bil v tem, da je imel problem vrednost, če ni bil rešen. Takoj ko ga je nekdo rešil, pa je izgubil vrednost. Skratka, jaz mislim, da bi bil naš šefe pravi bogataš na tej borzi. nasmeh




I'll be back!


 Kozorog Spol:ženska Kača SkritOsebna Galerija od TerminatorkaPošlji zasebno sporočiloBlog
 Bassman
Administrator
Administrator


Starost: 117
Pridružen/-a: 10:52, 20-Nov-2003
objave: 10490
Teme: 2469
Kraj: Ljubljana
134069.9 kinta/e
1015531.8 šold/e
10048.2 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Sob 31 Jan, 2009 11:24     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Verjetno bi moral probat s tem.
Samo kako pa veš, da je nek problem rešen.
če ti pvoeš rešitev zanj, še ne pomeni, da je rešen.




Image
www.vakciji.si ------------------ www.povej.com


 Ribi Spol:Moški Koza SkritOsebna Galerija od BassmanPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslovSkype Ime
 donna
Vztrajna
Vztrajna


Starost: 47
Pridružen/-a: 12:03, 04-Dec-2008
objave: 300
Teme: 13

4310.8 kinta/e
7.9 šold/e
53.8 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Sob 31 Jan, 2009 16:24     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Kako veš, da je nek problem rešen?
Ko je rezulatat pozitiven in zadovoljiv in se ne rabiš več ukvarjat s tem:

Jaz še predobro vem kako je reševati probleme, ma pa ne od drugih- pred časom so se mi problemi pojavljali drug za drugim, ma sem enga rešila, se je pojavil drug, dejansko te lahko pripelje do stresa, ampak je odvisno kako se spopadeš z težavami, ja, nekateri se z njimi spoprimejo, drugi stagnirajo, nekateri uporabljajo alkohol, droge...

Sama se kar našla neke rešitve, nekatere sicer kratkoročne, začasne, bolje to kot nič.

fajn pa je, da ne ostaneš sam

Da bi pa reševala probleme drugih- Zakaj?
Lahko podam samo svoje mnenje in to je to, ki se ga upošteva ali pa ne, sem bolj "egoističen" tip, vendar še vedno dovolj sočutna za soljudi.




http://lilypie.com"><img src


 Dvojček Spol:ženska Zmaj NI na linijiOsebna Galerija od donnaPošlji zasebno sporočiloBlog
Pokaži sporočila:      
Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
NE moreš Objaviti novih Tem
NE moreš Odgovoriti na to Temo
NE moreš Urejati svojih Objav
NE moreš Izbrisati svojih Objav
NE moreš Glasovati na Objavah
Lahko prilepiš datoteke na tem forumu
Lahko Prenašaš datoteke na tem forumu


časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Board Security

97358 Attacks blocked

Powered by phpBB2 Plus based on phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme :: Modov in Zaslug :: HELP-OXPUS :: Namestitev phpbb HDdesign

[ Time: 0.3879s ][ Queries: 37 (0.1347s) ][ Debug on ]
Get Firefox!
Upgrade to Firefox 1.5!
Registracija | Pravilnik | Informacije | Seznam strani | Flash Igre | E-kartice | Blog | Album smeškov | Uprava | Čvek IRC

OPOMBA: Portal je namenjen testiranju GNU programske opreme in je popolnoma nekomercialen. Vsa reklamna sporoila so zgolj izmenjava povezav.