povej

Koledar 
Domov Domov Forum Forum Prijava Prijava Išči Išči Registriraj se Registriraj se
 

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo

Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo
Avtor Objave
 rose22
Moderatorka
Moderatorka


Starost: 43
Pridružen/-a: 10:01, 22-Mar-2007
objave: 251
Teme: 23
Kraj: Štajerska
8257.2 kinta/e
147.3 šold/e
395.3 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Sre 12 Sep, 2007 18:40     Naslov sporočila:  Prijateljstvo Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Se spomnim nekaj let nazaj, ko sva se z zelo dobro prijateljico skregali za brezvezno stvar.No v glavnem zakaj ni vanžno,v glavnem po pol leta sva začeli govoriti.Ampak to sploh nima nobene veze z mojim vprašanjem.
Moje vprašanje je,kako vi prenašate spore med vami in vašimi zelo dobrimi prijatelji?A popustite vi,al popustijo oni?A lahko po majhnem sporu nadaljujete prijateljstvo brez problemov al se muhate?

Mene osebno zelo moti to,ko človek reče da se hoče ful potrudit za prijateljstvo po drugi stranji pa se ti umakne,češ pustiva par dni da se vse skupaj ohladi in umiri.


Nekak če ne moreš nadaljevat prijateljstva isto minuto,se mi zdi da človek pač ni resen v tej zadevi in samo išče neke izgovore,da se ne bi bilo potrebno soočit s problemom.Pa naj bo to majhen problemček al pa kakšen velik.Ali pa si preprosto noče vzeti časa za nekoga ki naj bi pomenil veliko.Vsaj po njegovih besedah.




Najdražja darila, najgloblji pokloni, najlepše pohvale ne odtehtajo ene same iskrene besede èloveka, ki mu zaupamo - prijatelja!


 Oven Spol:ženska Petelin NI na linijiOsebna Galerija od rose22Pošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslov
 lisa
Gost







0.0 kinta/e

objavaObjavljeno: Sre 12 Sep, 2007 18:54     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

včasih je bolje pustit za par dni pol pa se ponovno pogovorit, verjem, ne silit v koga, to je brez pomena, čeprav je teško čakat, sam ne čakat več kt pa par dni




   
 Bassman
Administrator
Administrator


Starost: 117
Pridružen/-a: 10:52, 20-Nov-2003
objave: 10490
Teme: 2469
Kraj: Ljubljana
134069.9 kinta/e
1015531.8 šold/e
10048.2 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Sre 12 Sep, 2007 18:55     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Pr teh zadevah je tko, da ponavad ko pride do spora, se včasih meniš pa meniš, pa se ne da zmenit, zato je bolje, da se stvari malo ohladijo, ker nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha.
čas ti malo ohladi jezo in da možnost premisleka.

Seveda pa če sta oba za rešitev spora, potem ne bo noben problem nadaljevati.




Image
www.vakciji.si ------------------ www.povej.com


 Ribi Spol:Moški Koza SkritOsebna Galerija od BassmanPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslovSkype Ime
 rose22
Moderatorka
Moderatorka


Starost: 43
Pridružen/-a: 10:01, 22-Mar-2007
objave: 251
Teme: 23
Kraj: Štajerska
8257.2 kinta/e
147.3 šold/e
395.3 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Sre 12 Sep, 2007 19:24     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Lisa verjem da jaz nikogar ne silim v karkoli.če pač hoče met mir ga naj ima.Samo pri meni potem tudi zelo težko pridobi človek nazaj tisto zaupanje,ki ga je prej imel.

Bass to je že res,če se ne da zmenit,da pustiš vse skupaj pri miru.Sicer ne vem kako je na drugi strani ampak iz moje strani ni nobene jeze.Moti me to,da ko sem rekla da če se imava še kaj za pogovrit je bil odgovor ne,potem pa pride ven 100 in še več stvari,kaj je motečega na meni.Mislim,da mora človek najprej pomesti pred svojim pragom,pogle3dati svoje napake,šele nato vso krivdo zvaliti na drugega.Sicer sem pa tega mnenja da nikoli ena žlica sama ne ropota.




Najdražja darila, najgloblji pokloni, najlepše pohvale ne odtehtajo ene same iskrene besede èloveka, ki mu zaupamo - prijatelja!


 Oven Spol:ženska Petelin NI na linijiOsebna Galerija od rose22Pošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslov
 lisa
Gost







0.0 kinta/e

objavaObjavljeno: Sre 12 Sep, 2007 19:50     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

rose, dvom bo vedn ostal, verjem, govorim iz lastnih izkušenj, ker zdele z enim kolegom pol leta nisem govorila, pol pa je kr naenkrat začel, mislim, blo mi je full nenavadn, ker ga nisem bila več navajena v mojem lajfu, pa vseense čist normalno pogovarjam z njim, pa vse, greva na pir, ampak dvom pa je, ni več tiste iskrenosti, res je




   
 Terminatorka
Profesionalka
Profesionalka


Starost: 118
Pridružen/-a: 2:05, 14-Feb-2007
objave: 1287
Teme: 40

70101.8 kinta/e
1177.6 šold/e
1576.3 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Sre 12 Sep, 2007 20:30     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Ljudem je treba predvsem pustit dihat, pa ne glede na to, v kakšnem bolj intimnem odnosu smo z njimi; ali so to naši partnerji, družinski člani ali pa dobri prijatelji. Vse, kar je proti temu, pa je samo odraz našega lastnega egoizma.
Kar pa zadeva prijatelje, pa je moje osebno mnenje takšno, da je edino obdobje, ko dejansko obstaja neka smiselna potreba po tem, da nenehno tičimo z njimi, predvsem obdobje odraščanja – puberteta. In za pubertetnike se mi tudi razne zamere ali pa kuhanje mule zaradi nekakšnega zanemarjanja še nekako zdijo smiselne, za odrasle, torej umsko in fizično razvite osebe, pa ne.
Ni prav, če imamo prijatelje samo za trenutke, ko jih „potrebujemo“. Prav je, da vlagamo določen trud v prijateljstvo, imamo fer odnose s prijatelji, se morda tudi sporečemo, ampak zavoljo prijateljstva poskušamo razrešiti konflikt itd. Ampak tudi tukaj mora biti neka mera. Nikakor se mi ne zdi prav, da postane nekomu neko prijateljstvo ali pa več prijateljev edini smisel življenja. Ker navsezadnje prijateljstvo ni partnerski odnos in torej tudi zahteve ne smejo biti enake. Kaj šele ljubosumje in podobni pubertetniški izpadi. Prijatelji so ponavadi nekakšna zvezda stalnica v življenju večine posameznikov. So vsekakor pomemben del njihovih življenj, mislim pa, da ni nič narobe, če nekomu niso ravno na 1. mestu, pač pa recimo na drugem.
Sama imam to srečo, da sem ohranila najboljše prijatelje in prijateljice še iz obdobja srednje šole. Ti me v nekaterih stvareh poznajo bolje od moje družine, smo marsikaj dali skupaj skozi itd. Vez, ki se je tako spletla med nami, je brezpogojno večna. Pa naj se zgodi karkoli. In se tudi je že marsikaj zgodilo, kar je spremenilo naš odnos; selitev v drugi kraj, novi življenjski statusi, službe, poroke, otroci... Vse to je sestavni del življenja, ki ljudem hočeš nočeš spremeni rang njihovih prioritet. In spremeni tudi prijateljski odnos. Ampak pravi prijatelj bo spremembe v življenju drugega razumel in spoštoval. Ker ne bo na prvo mesto postavljal sebe, ampak prijateljstvo. Ki je lahko tudi zelo platonična kategorija, ne nujno merjena po številu ur, ki jih z nekom prežuraš ali pa po številu vrčkov piva, ki jih skupaj z nekom popiješ. In ja, bili so časi, ko sva se z najboljšo prijateljico vsak dan videvali, ali pa se vsak dan dolge ure pogovarjali po telefonu. Danes tega ne počneva več. Včasih se celo 2 meseca ne slišiva, pa potem katera od naju pokliče in reče:“Joj, je bil že čas!“ Je pa tudi res, da se obe zavedava, da če bi se katera od naju znašla v krizni situaciji, ko bi potrebovala pomoč, bi brez razmisleka pustili vse za sabo in si, kadarkoli, vzeli čas ena za drugo. Ampak do tega sva prišli z leti, skozi različne preizkušnje, ki jih da vsak človek skozi in ko se izkaže, kdo so in kdo niso naši pravi prijatelji. In če so pravi, ni potrebe, da bi nenehno viseli skupaj. Ni niti potrebe po tem, da bi se pričkali okoli malenkosti in brezveze sto let razreševali nesmiselne konflikte. Mogoče bi pretiravala, če bi rekla, da se v pravem prijateljstvu marsikaj razreši s telepatijo, ampak na nek način tudi to ne bi bilo daleč od resnice. In kar je najbolj bistveno: pravo prijateljstvo oprošča. Včasih brez besed, vedno pa tako, da je obema jasno kje nek odnos je.
In na podlagi napisanega, je jasno tudi to, da so pravi prijatelji redki. Da jih je zelo malo in da je treba pravo prijateljstvo negovati. Ampak ne tako, da prijatelja obremenjujemo s svojo osamljenostjo, ali pa si omislimo cel kup prijateljev, da ne bi bili osamljeni. Prijatelj je samo PRIJATELJ, ni igrača, katere dolžnost je, da nam popestri dolgočasno življenje. In četudi se življenja prijateljev do neke mere prekrivajo, vsak od njih živi svoje življenje.In te pravice jim ne smemo kratiti s svojo posesivnostjo.

In še konkretno opisan problem od rose... Sranje je, če se skregaš s partnerjem, pa ne znaš tega razčistit in moraš s tem par dni, tednov, mesecev... živet pod isto streho, ali it celo skregan z njim v posteljo. Ponavadi se to zgodi tudi zato, ker smo do partnerjev bolj zahtevni kot do drugih ljudi. Prijatelji pa... mislim, da ni nič narobe, če si prijateljstvo vzame nekajdnevno pavzo in ne reši vsega takoj in zdaj. Dokler obstaja obojestranski interes, da se nekaj vendarle razreši. In kot sem že napisala: pravo prijateljstvo oprošča. Nekajdnevno ohlajevanje tukaj ne bi smelo biti problem. če ni zadaj še kak drugi problem, zamere, ljubosumje, občutki zanemarjanja... Ampak potrebno se je vprašati, ali so vse to „stanja duha“, ki resnično sodijo v prijateljski odnos??
Sploh pa se vsa prijateljstva kdaj pa kdaj znajdejo na preizkušnji. In vsa žal te preizkušnje ne preživijo. Je...bi ga, tako je to v življenju! Sad but true.




I'll be back!


 Kozorog Spol:ženska Kača SkritOsebna Galerija od TerminatorkaPošlji zasebno sporočiloBlog
 Bassman
Administrator
Administrator


Starost: 117
Pridružen/-a: 10:52, 20-Nov-2003
objave: 10490
Teme: 2469
Kraj: Ljubljana
134069.9 kinta/e
1015531.8 šold/e
10048.2 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Sre 12 Sep, 2007 20:38     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

rose22 @ Sre 12 Sep, 2007 7:24 pm Napisal/a:
Lisa verjem da jaz nikogar ne silim v karkoli.če pač hoče met mir ga naj ima.Samo pri meni potem tudi zelo težko pridobi človek nazaj tisto zaupanje,ki ga je prej imel.

Bass to je že res,če se ne da zmenit,da pustiš vse skupaj pri miru.Sicer ne vem kako je na drugi strani ampak iz moje strani ni nobene jeze.Moti me to,da ko sem rekla da če se imava še kaj za pogovrit je bil odgovor ne,potem pa pride ven 100 in še več stvari,kaj je motečega na meni.Mislim,da mora človek najprej pomesti pred svojim pragom,pogle3dati svoje napake,šele nato vso krivdo zvaliti na drugega.Sicer sem pa tega mnenja da nikoli ena žlica sama ne ropota.


Mogoče je pa problem vsega skupaj samo pogled na situacijo.
Tvoj pogled je takšen iz nasprotne strani pa drugačen, si mogoče govorila o tej zadevi s kom tretjim in pogled na vse to skupaj?

Najbrž veš tudi kakšne so želje in nameni iz nasprotne strani?
torej če veš, ti je situacija lahko bolj jasna!




Image
www.vakciji.si ------------------ www.povej.com


 Ribi Spol:Moški Koza SkritOsebna Galerija od BassmanPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslovSkype Ime
 rose22
Moderatorka
Moderatorka


Starost: 43
Pridružen/-a: 10:01, 22-Mar-2007
objave: 251
Teme: 23
Kraj: Štajerska
8257.2 kinta/e
147.3 šold/e
395.3 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: čet 13 Sep, 2007 16:19     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Brussman @ Sre 12 Sep, 2007 20:38 Napisal/a:
rose22 @ Sre 12 Sep, 2007 7:24 pm Napisal/a:
Lisa verjem da jaz nikogar ne silim v karkoli.če pač hoče met mir ga naj ima.Samo pri meni potem tudi zelo težko pridobi človek nazaj tisto zaupanje,ki ga je prej imel.

Bass to je že res,če se ne da zmenit,da pustiš vse skupaj pri miru.Sicer ne vem kako je na drugi strani ampak iz moje strani ni nobene jeze.Moti me to,da ko sem rekla da če se imava še kaj za pogovrit je bil odgovor ne,potem pa pride ven 100 in še več stvari,kaj je motečega na meni.Mislim,da mora človek najprej pomesti pred svojim pragom,pogle3dati svoje napake,šele nato vso krivdo zvaliti na drugega.Sicer sem pa tega mnenja da nikoli ena žlica sama ne ropota.


Mogoče je pa problem vsega skupaj samo pogled na situacijo.
Tvoj pogled je takšen iz nasprotne strani pa drugačen, si mogoče govorila o tej zadevi s kom tretjim in pogled na vse to skupaj?

Najbrž veš tudi kakšne so želje in nameni iz nasprotne strani?
torej če veš, ti je situacija lahko bolj jasna!


Bass jaz o takih stvareh ne govorim s kom tretjim,ker sem mnenja,da je to moja in prijateljeva zadeva.In glede na to,da me intuicija še ni pustila na cedilu,se bom tudi tokrat zanesla raje kar na njo.
Sicer pa ne mislim silit ali pa prosit nikogar naj bo moj prijatelj.če ima to željo naj bo prijatelj kljub majhnim ali velikim sporom.Takih ki pokličejo samo takrat ko kaj rabijo pa ne rabim ob sebi




Najdražja darila, najgloblji pokloni, najlepše pohvale ne odtehtajo ene same iskrene besede èloveka, ki mu zaupamo - prijatelja!


 Oven Spol:ženska Petelin NI na linijiOsebna Galerija od rose22Pošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslov
 Bassman
Administrator
Administrator


Starost: 117
Pridružen/-a: 10:52, 20-Nov-2003
objave: 10490
Teme: 2469
Kraj: Ljubljana
134069.9 kinta/e
1015531.8 šold/e
10048.2 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: čet 13 Sep, 2007 16:39     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Ja samo kljub vsemu je treba prijateljstvo vzgajat in delat na tem, da je vredu, samo od sebe ni nič.




Image
www.vakciji.si ------------------ www.povej.com


 Ribi Spol:Moški Koza SkritOsebna Galerija od BassmanPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslovSkype Ime
 Terminatorka
Profesionalka
Profesionalka


Starost: 118
Pridružen/-a: 2:05, 14-Feb-2007
objave: 1287
Teme: 40

70101.8 kinta/e
1177.6 šold/e
1576.3 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: čet 13 Sep, 2007 17:01     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Hmm, ne bi se hotela nenamerno vmešavat v kaj, ker ne poznam ozadja. Bi pa pripomnila samo to, da je pri vsakem prijateljstvu, tako kot tudi pri vsakem drugem odnosu, ki ga imamo z ljudmi, pomembno, kako si vpleteni ta odnos predstavljajo. Tako da če drugo ne, je ok, da se dva prijatelja pogovorita, kako onadva sploh vidita prijateljski odnos oz. kaj to pomeni v praksi: da se vsak dan pokličeta, da gresta vsak dan na kavo ali da skupaj gledata na tv košarkarsko tekmo itd. Saj se sliši banalno, ampak pogosto se lahko kaj zakomplicira že s tem, da imata dve osebi različne poglede na isto stvar. Naša pričakovanja niso nujno enka tujim pričakovanjem. Kar pa še ne pomeni, da ni obema do tega, da bi nek odnos laufal.




I'll be back!


 Kozorog Spol:ženska Kača SkritOsebna Galerija od TerminatorkaPošlji zasebno sporočiloBlog
 rose22
Moderatorka
Moderatorka


Starost: 43
Pridružen/-a: 10:01, 22-Mar-2007
objave: 251
Teme: 23
Kraj: Štajerska
8257.2 kinta/e
147.3 šold/e
395.3 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: čet 13 Sep, 2007 17:46     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Brussman @ čet 13 Sep, 2007 16:39 Napisal/a:
Ja samo kljub vsemu je treba prijateljstvo vzgajat in delat na tem, da je vredu, samo od sebe ni nič.



In kako vzgajaš prijateljstvo s tem ko nimaš stikov s to osebo?




Najdražja darila, najgloblji pokloni, najlepše pohvale ne odtehtajo ene same iskrene besede èloveka, ki mu zaupamo - prijatelja!


 Oven Spol:ženska Petelin NI na linijiOsebna Galerija od rose22Pošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslov
 Bassman
Administrator
Administrator


Starost: 117
Pridružen/-a: 10:52, 20-Nov-2003
objave: 10490
Teme: 2469
Kraj: Ljubljana
134069.9 kinta/e
1015531.8 šold/e
10048.2 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: čet 13 Sep, 2007 21:52     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

prijateljstvo je vedno dvosmerno!




Image
www.vakciji.si ------------------ www.povej.com


 Ribi Spol:Moški Koza SkritOsebna Galerija od BassmanPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslovSkype Ime
 mmaycha
Uporabnica
Uporabnica


Starost: 42
Pridružen/-a: 17:31, 29-Dec-2006
objave: 56
Teme: 0
Kraj: Maribor
1548.0 kinta/e
0.0 šold/e
115.1 flika/e

blank.gif
objavaObjavljeno: Pet 21 Sep, 2007 23:12     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Zdaj sem se spomnila na eno prijateljico, s katero sva bile nekoč kot rit in srajca potem sva se skregali, ker je ženska zapadla v neki verižno igro ala piramida in sem ji s tem, ko sem rekla, da je to to, bila zavistna denarja, vsaj tako me je sama dojemala. Mene je razkurilo, da podvomi vame, ter v mojo prijateljstvo zaradi denarja. Nehali sva se družit, nehali sva govoriti. Minilo je leto, dve, potem sva se začele srečevati na ulicah, kar non stop in enkrat sem rekla, da tega mam dosti, ter sem jo ogovorila. Izmenjali sva si novi cifri in spet se je vleklo nekaj času, da sva se prvič dobili.
Opravičila sem se ji, da sem bila jezna nanjo, da je bila napaka tudi pri meni, ona se mi je kontra opravičila. Spet sva se začeli družiti in še zdaj sva na liniji, imava odkrit odnos koliko ga lahko imava, sama ji povem vse direkt v faco, ona meni, velikokrat se skupaj reživa na katere zadeve, drugič se grdo gledava, ko sva drugače misleči. Na koncu pa pride stavek: "Ej, jaz te mam rada takšno kot si, v vsem skupaj."




I believe in the feeling,
all the pain that you left to die.
Believe in believing,
in the life that you give to try.

The world is mine.


 Oven Spol:ženska Pes SkritOsebna Galerija od mmaychaPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:      
Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
NE moreš Objaviti novih Tem
NE moreš Odgovoriti na to Temo
NE moreš Urejati svojih Objav
NE moreš Izbrisati svojih Objav
NE moreš Glasovati na Objavah
Lahko prilepiš datoteke na tem forumu
Lahko Prenašaš datoteke na tem forumu


časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Board Security

97360 Attacks blocked

Powered by phpBB2 Plus based on phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme :: Modov in Zaslug :: HELP-OXPUS :: Namestitev phpbb HDdesign

[ Time: 0.3189s ][ Queries: 41 (0.0878s) ][ Debug on ]
Get Firefox!
Upgrade to Firefox 1.5!
Registracija | Pravilnik | Informacije | Seznam strani | Flash Igre | E-kartice | Blog | Album smeškov | Uprava | Čvek IRC

OPOMBA: Portal je namenjen testiranju GNU programske opreme in je popolnoma nekomercialen. Vsa reklamna sporoila so zgolj izmenjava povezav.