povej

Koledar 
Domov Domov Forum Forum Prijava Prijava Išči Išči Registriraj se Registriraj se
 

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo

Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo
Avtor Objave
 Bassman
Administrator
Administrator


Starost: 117
Pridružen/-a: 10:52, 20-Nov-2003
objave: 10490
Teme: 2469
Kraj: Ljubljana
134069.9 kinta/e
1015531.8 šold/e
10048.2 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Tor 20 Feb, 2007 16:27     Naslov sporočila:  Krofi - recept Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

No pa da se ne bo svet ustavil zaradi recepta za krofe, evo za vse ljubitelje peke krofov, sem tole skopiral iz kulinarika.net
_________________________________________________________________________________________

Hojla,
Tako sem navdušena, da skoraj ne vem kje bi začela. Nič, odločila sem se, da bom kar kopirala recept iz mojih dokumentov. Avtorske pravice niso moje. Avtor mi ni poznan. Recept pa sem dobila prejšnji teden po e-mailu. Preizkusila sem ga včeraj.
Razlika je le v tem, da je testo gnetel moj Clatronic na programu za testo. Jaz sem vse sestavine enostavno "zmetala noter" in pritisnila start.

Pa začnimo:


RECEPT ZA NAJLEPŠE IN NAJBOLJŠE KROFE V SLOVENIJI

1 kg moke ( najboljša Farina 0+univerzalna, vsake po ½ kg)
14 dkg olja ( približno 2 dl, kdor nima tehtnice)
10 dkg kvasa
1 malo žličko soli
½ l mleka
8 rumenjakov
10 dkg sladkorja ( 4 velike žlice, kdor nima tehtnice)
2 vanilj sladkorja
nastrgana limonina lupinica
rum
muškatni orešček

Kvas damo na vzhajajnje v toplo mleko. Vzhajanega dodamo v pripravljeno zmes moke in dodatkov. Zmes vseh teh sestavin stepamo 20 minut v mešalniku. Po končanem stepanju na tehtnici ( če jo imamo) odtehtamo po 8 dkg zgnetenega testa, da so vsi krofi enaki. Odtehtano testo med dlanmi še dobro pregnetemo in iz njega naredimo kroglico, ki jo oblikujemo v lepo kroglico, ki jo oblikujemo tako, da damo kroglico testa za krof na mizo, ga pokrijemo z upognjeno dlanjo, s katero krožimo po mizi, da se oblikuje res lepa enakomerna kroglica. To položimo na pomokan prtiček in nato pokrijemo z drugim prtičkom. Važno je, da pustimo testo dovolj dolgo vzhajati. če boste preveč neučakane in boste dale krofe prehitro peči, ne bodo imeli tako zaželjenih venčkov. če pa je testo preveč vzhajano, je zadeva ista. Zato je dobro, da daste, takrat, ko mislite, da je testo dovolj vzhajano, enega peči za pokušino. In če ima lep venček, je testo pripravljeno za peko.
Pripravite olje za cvrtje. Kdor ima možnost, naj v marketih poišče palmino olje ( je v trdni obliki kot mast, je mnogo bolj primerno za cvrtje kot olje, krofi jo manj vpijajo, uporabna je za večkratno pečenje in se ne peni!). Olje za cvrtje segrevamo počasi. Temperatura je primerna za cvrtje takrat, ko v ogreto olje potopimo do dna leseno žlico in ob njej počasi in enakomerno izhajajo mehurčki.
Ko so krofi vzhajani, jih položimo v segreto olje za pečenje tako, da jih obrnemo glede na to, kako so ležali na prtičku ( zgornja vzhajana stran gre v olje) in posodo pokrijemo z pokrovko. Pečemo 3-4 minute na eni strani ( bodite natančne), nato posodo odkrijemo, krofe v olju obrnemo in pečemo še na drugi strani 3-4 minute, posoda za pečenje je tokrat odprta. V posodi pečete toliko krofov, da lahko ti prosto plavajo v olju.
Pečene krofe položimo na papirnate servete, da se olje odcedi, počakamo da se ohladijo in jih nato z brizgalno napolnimo z marelično marmelado.

To je recept za krofe, ki so na vseslovenski razstavi Slovenskih dobrot v Ptuju trikrat za povrstjo osvojili zlato medaljo, s tem pa je, avtorica tega recepta, dobila kipec kakovosti za krofe. Pomembno je, da upoštevate potrebne količine!
Recept je preizkušen tudi pri kuharicah, ki pri pečenju niso tako uspešni in nimajo toliko prakse kot avtorica recepta. če do sedaj niste uspele narediti odličnih in poleg tega še lepih krofov, je tokrat priložnost, da se izkažete pred svojimi družinskimi člani in sosedami, ki bodo pokale od zavisti ob pogledu na vaše krofe!

Ko se boste preizkusile v peki, ne boste mogle verjeti, da je lahko pečenje krofov tako enostavno. Da o okusu niti ne govorim, domači pa vas bodo povzdignili v kuharskega mojstra. Mmmmmm, take krofe, kot jih speče naša mami ………………..
Dober tek!
dj




Image
www.vakciji.si ------------------ www.povej.com


 Ribi Spol:Moški Koza SkritOsebna Galerija od BassmanPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslovSkype Ime
 lucka
Doktor
Doktor


Starost: 48
Pridružen/-a: 18:54, 16-Dec-2004
objave: 3168
Teme: 246
Kraj: Celje-Ljubljana
90674.9 kinta/e
225.0 šold/e
3520.5 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Tor 20 Feb, 2007 16:36     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Mogoče bi še lahko dodal, da med peko krofov v navadno jedilno olje dodamo na koleščke narezano korenje, zato da se krofi ne napijejo olja nasmeh




Naša pot ne vodi po mehki travi.
To je gorska steza s številnimi skalami.
Vendar pa vodi navzgor...
PROTI SONCU... sreèka

Vèasih razdalja, ki jo prehodite,
ni tako pomembna kot smer,
v katero se napotite.


 Oven Spol:ženska Zmaj SkritOsebna Galerija od luckaPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloBlog
 sapramish
No.1 Uporabnica
No.1 Uporabnica


Starost: 43
Pridružen/-a: 22:01, 08-Jun-2004
objave: 2078
Teme: 90
Kraj: Ljubljana
45929.1 kinta/e
137.1 šold/e
791.2 flika/e

sweden.gif
objavaObjavljeno: Tor 20 Feb, 2007 16:44     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

zanimiv trik pomežik sam ne bom pekla krofov k je skoda olja, mi jih bo dragi kupu Laughing




God invented man because Eve's vibrator ran out of batteries. širok smeh


 Oven Spol:ženska Petelin NI na linijiOsebna Galerija od sapramishPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:      
Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
NE moreš Objaviti novih Tem
NE moreš Odgovoriti na to Temo
NE moreš Urejati svojih Objav
NE moreš Izbrisati svojih Objav
NE moreš Glasovati na Objavah
Ne moreš prilepiti datoteke na tem forumu
Ne moreš Prenašati datotek na tem forumu


časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Board Security

97360 Attacks blocked

Powered by phpBB2 Plus based on phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme :: Modov in Zaslug :: HELP-OXPUS :: Namestitev phpbb HDdesign

[ Time: 0.4643s ][ Queries: 41 (0.1683s) ][ Debug on ]
Get Firefox!
Upgrade to Firefox 1.5!
Registracija | Pravilnik | Informacije | Seznam strani | Flash Igre | E-kartice | Blog | Album smeškov | Uprava | Čvek IRC

OPOMBA: Portal je namenjen testiranju GNU programske opreme in je popolnoma nekomercialen. Vsa reklamna sporoila so zgolj izmenjava povezav.