povej

Koledar 
Domov Domov Forum Forum Prijava Prijava Išči Išči Registriraj se Registriraj se
 

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo

Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo
Avtor Objave
 Piky
Redni uporabnik
Redni uporabnik


Starost: 44
Pridružen/-a: 19:29, 08-Jan-2004
objave: 573
Teme: 46
Kraj: Ljubljana
449.2 kinta/e
2.0 šold/e
1.0 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Ned 11 Jan, 2004 13:34     Naslov sporočila:  dopust a´la svašta Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Uradnik Lojze si je privoščil štirinajstdnevni dopust ob morju. Kljub svojim tridesetim letom je bil še vedno samski, živel je pri mami in se ni preveč zanimal za dekleta. Na morju pa je že prvi dan na plaži zagledal lepo dekle, ki je neprestano pogledovala proti njemu in mu s pogledi dala vedeti, da si želi njegove družbe. Ker pa Lojze ni znal nemškega jezika je raje molčal. Šele dan pred njenim odhodom se je ojunačil in z rokami in nekaj angleškimi besedami začel pogovor z njo. Večer se je končal z večerjo in posteljnimi užitki, zjutraj pred odhodom pa mu je Nemka izročila svojo fotografijo z dolgim posvetilom na zadnji strani. Lojze je po njenem odhodu odhitel k receptorju in ga zaprosil naj mu prebere in prevede posvetilo na fotografiji. Receptor prebere in ga vpraša, komu je posvetilo namenjeno.
"Meni!" je ponosno dejal Lojze.
"Potem ste pa v našem hotelu nezaželeni. Takoj zapustite hotel!" mu je rekel receptor.
"Pa mi vsaj prej povejte, kaj piše na fotografiji!" je prosil Lojze.
"Ne morem, preveč grozno je!" mu je odvrnil receptor.
Lojze je spokal kovčke in zapustil hotel. Ko je prišel domov je poiskal prijatelja, ki je znal nemško in ga prosil naj mu prevede vsebino posvetila.
"Komu pa je namenjeno posvetilo?" ga je ostro vprašal, ko je prebral vsebino.
"Nekemu mojemu znancu, ki sem ga spoznal na morju."
"Predlagam ti, da se tega tvojega znanca odslej izogibaš oziroma pretrgaš vse stike z njim!" mu je dejal prijatelj.
"Kaj pa piše takega na tej fotografiji?" je bil še vedno radoveden Lojze.
"Je preveč grozno, da bi ti povedal!" mu odgovori.
Lojze je odšel žalostno domov in med potjo se je spomnil, da imajo na sodišču seznam prevajalcev. Odšel je torej na sodišče in prosil za seznam, nato pa je obiskal sodno zapriseženega prevajalca, mu izročil fotografijo s posvetilom in ga prosil za prevod.
"Tega, kar piše na posvetilu, vam ne morem prevesti. Ne, da ne boste mislili, a ne znam, toda vsebina je preveč grozna, da bi vam jo povedal" je dejal prevajalec. In tako tudi vsi drugi prevajalci, ki jih je Lojze obiskal.
Kaj zdaj. Kako izvedeti, kaj mu je Nemka napisala na fotografijo. Zvečer je dolgo tuhtal v postelji, končno pa se je odločil.
"Šel bom delat v Nemčijo in se naučil nemškega jezika!" je glasno sklenil in odločitev povedal svoji materi. Spakiral je kovčke in se z vlakom odpeljal v tujino. Leto dni je trdo delal in hkrati obiskoval tečaj nemškega jezika za tujce ter se res dobro naučil nemškega jezika. Potem je sklenil, da se vrne domov, in to ne z vlakom, kakor je odpotoval, ampak letalom, da bo prej doma in prej spoznal vsebino posvetila. Mati ga je čakala na letališču, in ko sta se peljala z avtom proti domu je sin vprašal:
"Se je kaj novega zgodilo v tem času, ko me ni bilo?"
"Niti ne. No, v tvoji sobi je izbruhnil manjši požar, toda zgorela je samo nočna omarica, na kateri si imel fotografijo s tisto Nemko, ki si jo spoznal na morju!"




Jaz dobar, ti dobar, mi priatla!


 škorpijon Spol:Moški Koza NI na linijiOsebna Galerija od PikyPošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:      
Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
NE moreš Objaviti novih Tem
NE moreš Odgovoriti na to Temo
NE moreš Urejati svojih Objav
NE moreš Izbrisati svojih Objav
NE moreš Glasovati na Objavah
Lahko prilepiš datoteke na tem forumu
Lahko Prenašaš datoteke na tem forumu


časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Board Security

97372 Attacks blocked

Powered by phpBB2 Plus based on phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme :: Modov in Zaslug :: HELP-OXPUS :: Namestitev phpbb HDdesign

[ Time: 0.1933s ][ Queries: 37 (0.0612s) ][ Debug on ]
Get Firefox!
Upgrade to Firefox 1.5!
Registracija | Pravilnik | Informacije | Seznam strani | Flash Igre | E-kartice | Blog | Album smeškov | Uprava | Čvek IRC

OPOMBA: Portal je namenjen testiranju GNU programske opreme in je popolnoma nekomercialen. Vsa reklamna sporoila so zgolj izmenjava povezav.