povej

Koledar 
Domov Domov Forum Forum Prijava Prijava Išči Išči Registriraj se Registriraj se
 

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo

Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo
Avtor Objave
 lucka
Doktor
Doktor


Starost: 48
Pridružen/-a: 18:54, 16-Dec-2004
objave: 3168
Teme: 246
Kraj: Celje-Ljubljana
90674.9 kinta/e
225.0 šold/e
3520.5 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Tor 05 Apr, 2005 12:20     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

ankh Napisal/a:
odcedim pa jih eno minuto pred običajnim vretjem, ker jih imam rad na zob. .


Kak pa to zgleda?

Mene so učil da se da testenine kuhat v vrelo vodo in potem se jih ugasne in pusti da se mal nabreknejo.




Naša pot ne vodi po mehki travi.
To je gorska steza s številnimi skalami.
Vendar pa vodi navzgor...
PROTI SONCU... sreèka

Vèasih razdalja, ki jo prehodite,
ni tako pomembna kot smer,
v katero se napotite.


 Oven Spol:ženska Zmaj SkritOsebna Galerija od luckaPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloBlog
 mity
Redni uporabnik
Redni uporabnik


Starost: 53
Pridružen/-a: 17:31, 26-Feb-2004
objave: 877
Teme: 26
Kraj: Ljubljana
13807.0 kinta/e
102.0 šold/e
63.6 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Tor 05 Apr, 2005 12:50     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

ha ha ankh, saj jih ne podiham. Ujamejo s v mojih nosnih kocinah in potem jih "odsmrknem" nazaj v naravo Smile
Men pa vse te polnozrnate testeni ne pa s korenckom pa s spinaco pa vse to sploh ni vsec. Testenina mora bit klasicna in kuhana "na zob"....in full mi je vsec taka s prefinjenim in neznim okusom.....jo samo polijem z Olivnim Oljem Istrske belice extra vergine in naribam malo Gran Padane preko in je mljac!!
Lucka, bljak...zvenis kot moja babica, ki je kuhala makarone 20 minut , da ne ves al je mocnik al so makaroni...kasno nabrekanje,santo dio!!??!!
Testenino je treba kuhat v ogromno vode, da se skorob lahko izloci, nic nabrekati in nic splakovati...samo odcediti in vroce obliti z omakico ali cemer ze....




Èe zliješ žlico gnojnice v sod vina - dobiš gnojnico!
Èe zliješ žlico vina v sod gnojnice - dobiš gnojnico!


 Ribi Spol:Moški Prašič NI na linijiOsebna Galerija od mityPošlji zasebno sporočilo
 Shajtana
Odvisnica
Odvisnica


Starost: 42
Pridružen/-a: 15:17, 08-Dec-2003
objave: 4204
Teme: 66
Kraj: Lj
68412.4 kinta/e
258.2 šold/e
1466.6 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Tor 05 Apr, 2005 12:52     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Men so pa graham testenine prov zanic..si ne morm pomagat pa ce so se tko zdrave.

mity, sj ni moja mocna stran sam ta fraza je zlo splosna..




People plan...God laughs...


 Oven Spol:ženska Pes NI na linijiOsebna Galerija od ShajtanaPošlji zasebno sporočiloBlogObišči avtorjevo spletno stran
 lucka
Doktor
Doktor


Starost: 48
Pridružen/-a: 18:54, 16-Dec-2004
objave: 3168
Teme: 246
Kraj: Celje-Ljubljana
90674.9 kinta/e
225.0 šold/e
3520.5 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Tor 05 Apr, 2005 12:54     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Pa sej jih ne kuham svete cajte...par minutk , da so še trde, pol jih pa odstavim in pustim da se okol mal zmehčajo, v sredini so pa še vedno čvrste.
pol pa splaknit pod mrzlo vodo, da se jih šokira.
REs pa je, da ne maram testenin, sploh pa ne špagetov, ki kar ropočejo pod zobmi, sej ne jem slamc al pa kamenčkov.




Naša pot ne vodi po mehki travi.
To je gorska steza s številnimi skalami.
Vendar pa vodi navzgor...
PROTI SONCU... sreèka

Vèasih razdalja, ki jo prehodite,
ni tako pomembna kot smer,
v katero se napotite.



Nazadnje urejal/a lucka Tor 05 Apr, 2005 12:56; skupaj popravljeno 1 krat

 Oven Spol:ženska Zmaj SkritOsebna Galerija od luckaPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloBlog
 Bassman
Administrator
Administrator


Starost: 117
Pridružen/-a: 10:52, 20-Nov-2003
objave: 10490
Teme: 2469
Kraj: Ljubljana
134069.9 kinta/e
1015531.8 šold/e
10048.2 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Tor 05 Apr, 2005 12:55     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Jst kuham testenine po času, ki je ponavad napisan na embalaži, po tem pa jih na brzino sperem z hladno vodo, da se odstrani škrob in da malo zakrknejo.




Image
www.vakciji.si ------------------ www.povej.com


 Ribi Spol:Moški Koza SkritOsebna Galerija od BassmanPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslovSkype Ime
 sapramish
No.1 Uporabnica
No.1 Uporabnica


Starost: 43
Pridružen/-a: 22:01, 08-Jun-2004
objave: 2078
Teme: 90
Kraj: Ljubljana
45929.1 kinta/e
137.1 šold/e
791.2 flika/e

sweden.gif
objavaObjavljeno: Tor 05 Apr, 2005 15:37     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

js mam rada mehke smeh
una zelena omaka zveni mogoce res bljak...se sama sm bla v dvomih preden sm jo nardila pa je bla pol za prste obliznit Razz pa se tuno sm not stresla...




God invented man because Eve's vibrator ran out of batteries. širok smeh


 Oven Spol:ženska Petelin NI na linijiOsebna Galerija od sapramishPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslov
 lucka
Doktor
Doktor


Starost: 48
Pridružen/-a: 18:54, 16-Dec-2004
objave: 3168
Teme: 246
Kraj: Celje-Ljubljana
90674.9 kinta/e
225.0 šold/e
3520.5 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Tor 05 Apr, 2005 15:45     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

sapramish Napisal/a:
js mam rada mehke smeh .


Joj Sapra ne piš tega, ko ti lahka post čudežno zgine.

Jst sm tud napisala da mam rada nabrekle in s tem misnala testenine ki ne škripajo pod zobmi...in glej ga zlomka JE nekdo bil žleht pa cenzuriral




Naša pot ne vodi po mehki travi.
To je gorska steza s številnimi skalami.
Vendar pa vodi navzgor...
PROTI SONCU... sreèka

Vèasih razdalja, ki jo prehodite,
ni tako pomembna kot smer,
v katero se napotite.


 Oven Spol:ženska Zmaj SkritOsebna Galerija od luckaPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloBlog
 sapramish
No.1 Uporabnica
No.1 Uporabnica


Starost: 43
Pridružen/-a: 22:01, 08-Jun-2004
objave: 2078
Teme: 90
Kraj: Ljubljana
45929.1 kinta/e
137.1 šold/e
791.2 flika/e

sweden.gif
objavaObjavljeno: Tor 05 Apr, 2005 16:41     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

jah rada jih mam ko se kuhajo 15minut (zdej se pa zgrazite, sam men so taki vsec :rdec: )...
k zeleni omaki sm pa skuhala njoke pa velik sira gor...




God invented man because Eve's vibrator ran out of batteries. širok smeh


 Oven Spol:ženska Petelin NI na linijiOsebna Galerija od sapramishPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslov
 Fenia
Gost







0.0 kinta/e

objavaObjavljeno: Tor 05 Apr, 2005 20:29     Naslov sporočila: Oh yes ! Njami Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Vidim, da ste se čisto zagreli za te testenine. A ste danes vsi to imeli za kosilo al kaj? nasmeh
Ker pa opažam, da niti dva med vami ne kuhata testenin na enak način, bom še jaz pristavila svoj piskrček k tej temi. Sama se pri vsem v zvezi s testeninami poleg naukov mojih babic zgledujem po nasvetih ene italijanske poznavalke testenin po imenu Valentina Orsini. Gre za eno starejšo gospo, mislim, da rojeno leta 1914 in nimam pojma, če je še živa. Je pa ta teta dolga leta zbirala recepte o testeninah po vsej Italiji.

Image

V svojih "Zlatih pravilih za kuhanje testenin" tako pravi recimo, da so kakovostne testenine hkrati trde in krhke, prijetnega vonja in jantarjevo rumene barve, se svetijo, so skoraj prosojne in hkrati kompaktne, med kuhanjem pa se ne zmehčajo oz. Se ne sploščijo. Pravi še, da so testenine zares okusne le, če upoštevamo preskušena navodila in sicer:

* Testenine kuhamo v velikem loncu (po možnosti iz nerjavečega jekla), računajoč 1l vode na 100g testenin. Vode nalijemo lahko več, nikakor pa manj. Testenine ne smejo biti natlačene v posodi, da se škrob v vodi lahko porazgubi.
* Vodo solimo, ko zavre. Računamo 10-12g grobe soli na 1l vode.
* Testenine vsujemo v vodo, ki močno vre. Dolgih testenin ne lomimo.
* Testenine v vodi takoj premešamo, plamen zvišamo in posodo pokrijemo, da voda spet hitro zavre, nato jo odkrijemo in kuhamo dalje v odkriti posodi nad močnim ognjem. Pogosto premešamo. Dolge testenine mešamo z velikimi lesenimi vilicami, kratke pa z leseno kuhalnico.
* čas kuhanja testeni je kratek, vendar se spreminja glede na njihovo kakovost, trdoto, vodo, klimo. V splošnem pa naj bi si bili strokovnjaki enotni, da tanke špagete in drobne testenine kuhamo od 5 do 10 minut, debelejše testenine pa od 8 do 15 minut. V vseh primerih morajo biti testenine kuhane al dente, kar pomeni, da jih ob ugrizu čutimo pod zobmi in so torej še nekoliko trde.
Špaget, ki ga pregriznemo, je pravšnji, kadar je še trd in ima v sredi majhno belo pikico. Vedeti moramo, da se testenine še nekoliko zmehčajo v skledi, dokler so še vroče. Testenin ne smemo razkuhati, zato je najboljše, da jih po določenem času pokušamo.
* Testenine, kuhane al dente, takoj odcedimo: na luknjičastem cedilu jih stresemo, da se izcedi vsa tekočina (Orsinijeva navaja le izjeme pri določenih receptih, kjer nekaj tekočine prihranimo, da z njo razmešamo skuto, sir in drugo).
* Testenin NIKOLI ne oplaknemo s hladno vodo. To je pregrob poseg, ki testeninam samo škodi. Voda odnese sol in hkrati testenine shladi, saj moramo testenine takoj zabeliti z vročo omako. V primeru, da tega ne storimo takoj, je dobro, če testenine najprej zabelimo s koščkom masla, saj se, če stojijo nezabeljene, zlepijo in niso več okusne. Zato vedno pazimo, da bo omaka pripravljena takrat, ko so testenine kuhane.
* Kadar kuhamo rezance ali druge domače testenine, je dobro, če vlijemo v vrelo vodo žlico olja, da se rezanci ne primejo.
* Skoraj k vsem receptom s testeninami se poda trd nariban sir. Italijani uporabljajo največ parmezan. Pogosto pa tudi trd ovčji sir. Parmezan je najboljši, če ga naribamo, preden ga postrežemo. Dobro je, če posipamo prgišče sira po testeninah, ki smo jih pravkar skuhali, preden jih polijemo z omako...

Toliko zaenkrat za mojo vajo iz strojepisja nasmeh če koga zanima še kaj o zgodovini in vrstah testenin ali pa o pogačah in pizzah, ima gospa Orsinijeva odgovor tudi na ta vprašanja in rade volje ga bom iz njene debele kuharice Sončna kuhinja izbrskala za vas.




   
 mity
Redni uporabnik
Redni uporabnik


Starost: 53
Pridružen/-a: 17:31, 26-Feb-2004
objave: 877
Teme: 26
Kraj: Ljubljana
13807.0 kinta/e
102.0 šold/e
63.6 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Sre 06 Apr, 2005 08:18     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

He he Fenia..a ves ,da je bila ravno ta knjiga moja prva kuharska knjiga, ki sem si jo kupil? Ko sem imal dovolj "testeninskih mocnikov" mojih prednikov Very Happy
In ves kaj me je se full fasciniral v tej knjigi?...Predgovor...fantasticno je napisan..




Èe zliješ žlico gnojnice v sod vina - dobiš gnojnico!
Èe zliješ žlico vina v sod gnojnice - dobiš gnojnico!


 Ribi Spol:Moški Prašič NI na linijiOsebna Galerija od mityPošlji zasebno sporočilo
 Fenia
Gost







0.0 kinta/e

objavaObjavljeno: Sre 06 Apr, 2005 11:15     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Glede na to, da je knjiga še iz leta 1987, ti rade volje verjamem, da je tvoja prva kuharica:)
Menda pa se je ne da več nikjer dobit, tako da sem jo kar nekajkrat morala posojat raznim kolegom.
Vsem ostalim, ki je ne poznajo, ap lahko rečem še to, da ima zelo veliko barvnih fotografij, tako da te kaj hitro zamika mal eksperimentirat po kuhinji.
Predgovor je pa res super, saj v njem Orsinijeva kuho postavi na raven umetnosti.




   
 LadyNera
Amater/ka
Amater/ka


Starost: 44
Pridružen/-a: 0:47, 10-Dec-2003
objave: 171
Teme: 4
Kraj: Primorska
3965.5 kinta/e
2.0 šold/e
7.9 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Pet 08 Apr, 2005 20:47     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Njami...komaj cakam...jutri si jih bom res naredila...

Drugace zdej zadnje case me je neki obsedlo in jem sam polzke Razz Drugace pa...barilla in pesto od barille....Mljask!!

LP




...An velik strup se stavi v mejhne flase...


 škorpijon Spol:ženska Koza NI na linijiOsebna Galerija od LadyNeraPošlji zasebno sporočilo
 sapramish
No.1 Uporabnica
No.1 Uporabnica


Starost: 43
Pridružen/-a: 22:01, 08-Jun-2004
objave: 2078
Teme: 90
Kraj: Ljubljana
45929.1 kinta/e
137.1 šold/e
791.2 flika/e

sweden.gif
objavaObjavljeno: Pet 08 Apr, 2005 20:52     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

men so une masnce vsec... k so za pogledat širok smeh




God invented man because Eve's vibrator ran out of batteries. širok smeh


 Oven Spol:ženska Petelin NI na linijiOsebna Galerija od sapramishPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslov
 leon28



Starost: 34
Pridružen/-a: 19:22, 06-Maj-2009
objave: 2
Teme: 0

67.0 kinta/e
0.0 šold/e
0.0 flika/e

blank.gif
objavaObjavljeno: Sre 06 Maj, 2009 19:33     Naslov sporočila: Oh yes ! Re: Njami Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Fenia @ Tor 05 Apr, 2005 20:29 Napisal/a:
Vidim, da ste se čisto zagreli za te testenine. A ste danes vsi to imeli za kosilo al kaj? nasmeh
Ker pa opažam, da niti dva med vami ne kuhata testenin na enak način, bom še jaz pristavila svoj piskrček k tej temi. Sama se pri vsem v zvezi s testeninami poleg naukov mojih babic zgledujem po nasvetih ene italijanske poznavalke testenin po imenu Valentina Orsini. Gre za eno starejšo gospo, mislim, da rojeno leta 1914 in nimam pojma, če je še živa. Je pa ta teta dolga leta zbirala recepte o testeninah po vsej Italiji.

Image

V svojih "Zlatih pravilih za kuhanje testenin" tako pravi recimo, da so kakovostne testenine hkrati trde in krhke, prijetnega vonja in jantarjevo rumene barve, se svetijo, so skoraj prosojne in hkrati kompaktne, med kuhanjem pa se ne zmehčajo oz. Se ne sploščijo. Pravi še, da so testenine zares okusne le, če upoštevamo preskušena navodila in sicer:

* Testenine kuhamo v velikem loncu (po možnosti iz nerjavečega jekla), računajoč 1l vode na 100g testenin. Vode nalijemo lahko več, nikakor pa manj. Testenine ne smejo biti natlačene v posodi, da se škrob v vodi lahko porazgubi.
* Vodo solimo, ko zavre. Računamo 10-12g grobe soli na 1l vode.
* Testenine vsujemo v vodo, ki močno vre. Dolgih testenin ne lomimo.
* Testenine v vodi takoj premešamo, plamen zvišamo in posodo pokrijemo, da voda spet hitro zavre, nato jo odkrijemo in kuhamo dalje v odkriti posodi nad močnim ognjem. Pogosto premešamo. Dolge testenine mešamo z velikimi lesenimi vilicami, kratke pa z leseno kuhalnico.
* čas kuhanja testeni je kratek, vendar se spreminja glede na njihovo kakovost, trdoto, vodo, klimo. V splošnem pa naj bi si bili strokovnjaki enotni, da tanke špagete in drobne testenine kuhamo od 5 do 10 minut, debelejše testenine pa od 8 do 15 minut. V vseh primerih morajo biti testenine kuhane al dente, kar pomeni, da jih ob ugrizu čutimo pod zobmi in so torej še nekoliko trde.
Špaget, ki ga pregriznemo, je pravšnji, kadar je še trd in ima v sredi majhno belo pikico. Vedeti moramo, da se testenine še nekoliko zmehčajo v skledi, dokler so še vroče. Testenin ne smemo razkuhati, zato je najboljše, da jih po določenem času pokušamo.
* Testenine, kuhane al dente, takoj odcedimo: na luknjičastem cedilu jih stresemo, da se izcedi vsa tekočina (Orsinijeva navaja le izjeme pri določenih receptih, kjer nekaj tekočine prihranimo, da z njo razmešamo skuto, sir in drugo).
* Testenin NIKOLI ne oplaknemo s hladno vodo. To je pregrob poseg, ki testeninam samo škodi. Voda odnese sol in hkrati testenine shladi, saj moramo testenine takoj zabeliti z vročo omako. V primeru, da tega ne storimo takoj, je dobro, če testenine najprej zabelimo s koščkom masla, saj se, če stojijo nezabeljene, zlepijo in niso več okusne. Zato vedno pazimo, da bo omaka pripravljena takrat, ko so testenine kuhane.
* Kadar kuhamo rezance ali druge domače testenine, je dobro, če vlijemo v vrelo vodo žlico olja, da se rezanci ne primejo.
* Skoraj k vsem receptom s testeninami se poda trd nariban sir. Italijani uporabljajo največ parmezan. Pogosto pa tudi trd ovčji sir. Parmezan je najboljši, če ga naribamo, preden ga postrežemo. Dobro je, če posipamo prgišče sira po testeninah, ki smo jih pravkar skuhali, preden jih polijemo z omako...

Toliko zaenkrat za mojo vajo iz strojepisja nasmeh če koga zanima še kaj o zgodovini in vrstah testenin ali pa o pogačah in pizzah, ima gospa Orsinijeva odgovor tudi na ta vprašanja in rade volje ga bom iz njene debele kuharice Sončna kuhinja izbrskala za vas.


zdravo
mene zadnima o vrstah testenin pa take fore o testeninah.. morem naredit seminarsko.. pa ce mi lahko nekak pomagas smeh ali ce ima bilo gdo kaj o testeninah je vse dobrodošlo
npr.: vrste testenin, pakiranje, shranjevanje, kakovost, skladiscenje, jajcne testenine, oblike, proizvajalci, sušenje, izdelava, surovine,... skratka vse v zvezi z testaninami.. kontaktirajte me v najkrajsem moznem casu.. mi ze malce diha za vrat..
msn: leont_leli@hotmail.com

za vse informacije se v naprej zahvaljujem.
Lp. Leon!




 škorpijon Spol:Moški Kača NI na linijiOsebna Galerija od leon28Pošlji zasebno sporočilo
 Terminatorka
Profesionalka
Profesionalka


Starost: 118
Pridružen/-a: 2:05, 14-Feb-2007
objave: 1287
Teme: 40

70101.8 kinta/e
1177.6 šold/e
1576.3 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: čet 07 Maj, 2009 03:19     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Knjiga Sončna kuhinja, avtoric Valentine Orsini in Edvine Novak je nedavno ponovno izšla v slovenščini, tokrat v manjšem formatu, ampak z isto vsebino pri založbi Vale-Novak. Mislim da v letu 2008. Najbrž jo dobiš v knjižnici ali pa v knjigarni, v najslabšem primeru jo lahko kupiš prek spleta. http://www.vale-novak.si/product_info.php?products_id=1032
Pa nikar ne pozabi pravilno citirat.

Za bolj industrijske podatke o testeninah pa boš moral kje drugje pogledat. Kaj pa vem, mogoče na spletno stran tovarne Mlinotest. nasmeh
http://www.mlinotest.si/izdelki.php?item=13

Nekaj zgodovine pa najdeš tukaj
http://www.lifeinitaly.com/food/pasta-history.asp




I'll be back!


 Kozorog Spol:ženska Kača SkritOsebna Galerija od TerminatorkaPošlji zasebno sporočiloBlog
Pokaži sporočila:      
Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
NE moreš Objaviti novih Tem
NE moreš Odgovoriti na to Temo
NE moreš Urejati svojih Objav
NE moreš Izbrisati svojih Objav
NE moreš Glasovati na Objavah
Ne moreš prilepiti datoteke na tem forumu
Ne moreš Prenašati datotek na tem forumu


časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Board Security

97367 Attacks blocked

Powered by phpBB2 Plus based on phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme :: Modov in Zaslug :: HELP-OXPUS :: Namestitev phpbb HDdesign

[ Time: 0.2380s ][ Queries: 37 (0.0573s) ][ Debug on ]
Get Firefox!
Upgrade to Firefox 1.5!
Registracija | Pravilnik | Informacije | Seznam strani | Flash Igre | E-kartice | Blog | Album smeškov | Uprava | Čvek IRC

OPOMBA: Portal je namenjen testiranju GNU programske opreme in je popolnoma nekomercialen. Vsa reklamna sporoila so zgolj izmenjava povezav.