Koledar 
Domov Domov Forum Forum Prijava Prijava Išči Išči Registriraj se Registriraj se
 

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo

Objavi novo temoTa tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo
Avtor Objave
 Gost








1.0 flika/e

objavaObjavljeno: Sre 03 Dec, 2003 19:19     Naslov sporočila:  Pasti v vašem razmerju Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Ko govorim o načinih, s katerimi lahko uničite svoje razmerje, seveda ne mislim na tiste najbolj očitne. Kot je naprimer varanje. Ki je, v takšni ali drugačni obliki prisotno v vsakem odnosu in o katerem bom spregovoril malo kasneje. Pomembnejši in besed vredni so tisti manj očitni načini, ki vključujejo predvsem to, kaj počnete in kakšni ste. Veliko moških se dobro znajde na začetku zmenkarjenj, kasneje, ko pa so stvari že bolj sproščene, jim vse prevečkrat uide kakšna nepremišljena poteza. In ker je kovačeva kobila v tem primeru še kako bosa, je najbolje, da naše najhujše grehe ponovimo kar skupaj.


Med seksom in ljubeznijo je razlika
Seks je čudovita stvar. In baje, da ljudje vsakih šest sekund pomislimo na seks. Kar pomeni, da bi bilo nesmiselno se tej temi na veliko izogibati. Jasno, na prvih dveh zmenkih te besede niti ne omenite, kasneje pa boste seveda s svojo izbranko iskali priložnosti za seks kjerkoli bo to le mogoče. Ampak previdno. Nikar se v začetnih fazah razmerja, ko vse funkcionira le na pogovorih in neprestanem seksu, ne zakurite preveč za vaše dekle in je s komplimenti, povabili na seks in kičastim pecanjem ne obmetavajte do onemoglosti. če boste napadli premočno, boste v njenih očeh izpadli kot nadpovprečno potreben obupanec. Ne postavljajte jo na prestol svoje ljubezni in ne dajte ji misliti, kot da je ona najbolje kar lahko dobite. Obdarujte jo zato le z zmernimi komplimenti ob pravem času. Na prefinjen način in brez velikih besed ji dajte vedeti, da vam je všeč. In to je vse.

Od tu naprej sta možna dva scenarija razvoja razmerja. Po prvem lahko seks postane dolgočasen, kar je tudi zadnja stvar, ki bi si jo lahko želeli v razmerju. Za dober in zabaven seks sta potrebna oba partnerja, zato se pozanimajte o njenih seksualnih fantazijah in jih poskusite ob naslednjih srečanjih do neke mere realizirati. Kupite ji recimo seksi spodnje perilo, da se bo počutila bolj privlačno, sposodite si kakšno uniformo, če jo recimo vzburjajo moški, ki vidno pripadajo neki uradni instituciji, potešite njeno radovednost o seksu na javnem mestu, pripeljite v spalnico video kamero, ali pa v seks shopu poiščite kakšne igračke, ki jih je kdaj omenila. če imate srečo, bo morda njena fantazija celo trojček s katero izmed vaših ali njenih prijateljic. Ja, držim pesti samo za vas.

Drugi zaplet, ki se lahko zgodi po kratkotrajnem zmenkarjenju, pa je trosenje velikih besed. V našem malem fevdu se fraza "rad te imam" uporablja v zameno za težko izgovorljiv "ljubim te", ki ima, priznajmo, malce trapast prizvok. In moški vse prehitro stresemo te kratke besedice v naročje naši izbranki. Že res, da so to preverjene poteze za utrjevanje njenega zaupanja in obenem lahka vstopnica med njene rjuhe, ampak pomen in učinek teh besed bo s preveč lahkomiselno uporabo zbledel. Prihranite zato ta famozni "rad te imam" za takrat, ko bo to bolj primerno.


Zaprite gobec!
Nekoč mi je prijateljica bevsknila, da veliko govorim, a malo povem. To je umetnost, ki bi jo morali obvladati vsi moški. Komunikativnost je pomembna lastnost, ampak ko vam dekle reče, da želi vedeti vse, kar si mislite, se moti. V vaših mislih se lahko vsako minuto rodi vsaj trideset idej, ki jih definitivno ne smete povedati svojemu dekletu. Ima vaša tajnica dobro rit? Molčite. Premišljujete, kdaj je danes zvečer www.povej.netč na teve? Molčite. Se vam zdi, da se je vaše dekle, od kar je z vami, malce poredilo? Molčite, in ji za rojstni dan raje kupite stepper. In če vas naslednjič napade, da ste gledali drugo žensko, recite samo: "Katero žensko?". Določene laži so v razmerju dovoljene samo zato, ker je resnica sicer popolnoma neškodljiva, a v trenutku, ko doseže njena ušesa lahko postane vse preveč škodljiva.

A to še ni vse. Tu sta še dve prepovedani temi, ki se jih predvsem na začetkih zmenkarjenja vestno izogibajte. Vaše bivše in vaš denar. O obeh stvareh bo kasneje v razmerju verjetno še velikokrat priložnost govoriti, na začetku pa bodite s posredovanjem informacij o vašem seksualnem arhivu in vašem stanju na tekočem računu čim bolj varčni. če boste tiho o svoji bivši, ne bo izgledalo kot da še vedno mislite na njo. In če boste molčali o svojih denarnih prilivih, boste hitro ugotovili ali je dekle resnično zainteresirano za vas ali pa mogoče za vaše cekine.


Se še spomnete, kdo ste?
Ko ste že nekaj časa v razmerju, se nikar ne začnite spreminjati do take mere, da bi popolnoma izgubili svojo identiteto. Vse prepogosto se namreč lahko zgodi, da srečamo pare, ki skačejo naokoli v identičnih trenirkah ali vetrovkah kot kakšni retardiranci, ki nimajo lastnega okusa, mnjenja ali želja. Ohranite svoje lastnosti in svoj stil, ker to so stvari, v katere se je dekle tudi na začetku zaljubilo. če se ji boste pustili kontrolirati in se spreminjali po njenih potrebah se zna hitro zgoditi, da boste svoje večere s prijatelji morali nadomestiti z masiranjem njenih stopal, medtem ko bo ona gledala ekranizacijo prvega romana Daniele Steel. Obenem bo počasi tudi vaša izbranka izgubila spoštovanje do vas, ker nihče si ne želi spati z mevžo. Zato raje ohranite samokontrolo v razmerju in ne dovolite, da vaše dekle ne spoštuje vaših odločitev, vaših želja in vaših potreb. Nikar ne zanemarite svojih prijateljev, čeprav njej ne ustrezajo (možnosti, da ji bodo, je hudičevo malo), saj bo to lahko kmalu vaš edini še delujoči ventil za sproščanje vsakodnevne napetosti.

Seveda pa to pravilo deluje v obe smeri! Tudi vi ne poskušajte spreminjati nje in njenih lastnosti in razvad. če vam karkoli ni všeč, raje celotno stvar prekinite in pojdite nazaj na lov. Vedite, da vaše dekle ni vaša mati. Ta vas je mogoče res razvajala z zajtrki in vam prala cunje, vaše dekle pa je v vašem življenju zato – povedano tako, malce na hitro - da vam nudi čustveno podporo in seks. če se za vas pretegne še tisto dodatno miljo in vam vseeno kaj opere ali skuha, je to čisti bonus.


Ohranite samozavest
Izredno pomembna točka, ki vam bo omogočila ohraniti trezno glavo v tistih najbolj spornih trenutkih. Namreč, vaša neizmerno vroča in seksi bejbika bo verjetno velikokrat naletela na druge pripadnike moškega spola. Sto procentno ima kakšne moške prijatelje še iz svoje preteklosti. Sto procentno jo vsaj en moški v službi obmetava s klišejskimi bedarijami, ki napeljujejo na seks. In sto procentno jo bo vsaj enkrat, ko bosta šla skupaj v kakšen klub, poskusil kuriti kakšen tip, proti kateremu bi na lepotnem tekmovanju gladko izgubili. V vseh teh primerih boste morali ponosno, z nasmeškom, prebroditi napade. če imate ob sebi pravo žensko, bo s takšnimi tipi sama veliko bolje opravila in prav nič ji ne bo v pomoč, če boste doma – ali pa kar na terenu – pričeli nekaj kriliti z rokami in se dreti dokler vam ust ne zalije pena. Verjemite vase in v svoje sposobnosti moškega ter ji povejte, da vam sicer ni popolnoma vseeno, vendar pa ji čisto zaupate. Take dogodke raje vzemite kot kompliment, ki ga na malce nespreten način drugi moški izkazujejo vaši ženski. In pomislite - vam je uspelo. In vam bo uspevalo še naprej, če se ne boste pričeli obnašati preveč gospodovalno.


In sedaj najtežji del – vse to uporabiti v praksi. Še zadnji nasvet: bodite spontani, uporabljajte te ali pa lastne trike, takrat ko se vam bo zazdelo najbolj primerno, predvsem pa se zanašajte na zdravo pamet. Manj razmišljajte in hitreje uresničujte svoje odločitve. Saj veste, jutri ne bo nihče mlajši.

Avtor:Darjo Hrib, februar 2003


Vir: www.soncek.com




   
Pokaži sporočila:      
Objavi novo temoTa tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
NE moreš Objaviti novih Tem
NE moreš Odgovoriti na to Temo
NE moreš Urejati svojih Objav
NE moreš Izbrisati svojih Objav
NE moreš Glasovati na Objavah
Ne moreš prilepiti datoteke na tem forumu
Ne moreš Prenašati datotek na tem forumu


časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Board Security

97379 Attacks blocked

Powered by phpBB2 Plus based on phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme :: Modov in Zaslug :: HELP-OXPUS :: Namestitev phpbb HDdesign

[ Time: 0.2194s ][ Queries: 40 (0.0612s) ][ Debug on ]
Get Firefox!
Upgrade to Firefox 1.5!
Registracija | Pravilnik | Informacije | Seznam strani | Flash Igre | E-kartice | Blog | Album smeškov | Uprava | Čvek IRC

OPOMBA: Portal je namenjen testiranju GNU programske opreme in je popolnoma nekomercialen. Vsa reklamna sporoila so zgolj izmenjava povezav.