povej

Koledar 
Domov Domov Forum Forum Prijava Prijava Išči Išči Registriraj se Registriraj se
 

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo

Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo
Avtor Objave
 Bassman
Administrator
Administrator


Starost: 117
Pridružen/-a: 10:52, 20-Nov-2003
objave: 10490
Teme: 2469
Kraj: Ljubljana
134069.9 kinta/e
1015531.8 šold/e
10048.2 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Sre 18 Avg, 2004 21:27     Naslov sporočila:  SEX MED SLOVENSKIMI NAJSTNIKI Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

V zadnjem stoletju mladostniki hitreje biološko dozorevajo, kot mladostniki prejšnjih generacij. Zaradi hitrejšega spolnega dozorevanja se mladi tudi prej in pogosteje soocijo s spolnimi odnosi.

Pri 15-ih letih je 12% mladih že spolno aktivnih, ampak ne gre za trend, "pravi as. dr. sc. Bojana Pintar dr. med., ki je pred leti opravila raziskavo o spolnem vedenju srednješolcev v Sloveniji. V starosti 16 let je imelo spolne odnose petina deklet in fantov, pri 17-ih tretjina deklet in fantov pri 18-ih skoraj polovica, pri 19-ih pa 58% deklet in 50% fantov. Za prvi spolni odnos se najveckrat odlocijo zaradi ljubezni (45%), nakljucja (22%) in radovednosti (15%).

Na kondome, kot obliko kontracepcije prisega (60%), KT uporablja 14% deklet, brez kakršne koli zašcite pa se "pari" 20% srednješolcev. Po podatkih ZSL iz leta 1999 je bilo v Sloveniji v starosti do 15 let legalno opravljenih 8 splavov, med 15-19-im letom 865 splavov, od 20-24-ega pa 1649 splavov. Lani se je rodilo 5 otrok mamicam, ki so bile stare do 14 let, 552 pa se je rodilo najstnicam med 15-im in 19-im letom. Do 18-ega leta se jih vec odloci za splav, pozneje pa je razmerje že v prid porodom.

Pravica do prekinitve nosecnosti je absolutna pravica, o tem lahko odloca ženska sama, ne glede na starost. Zdravnik nima nobene pravice, da o tem obvesti starše, lahko predlaga pomoc staršev ali koga drugega izkljucno v sodelovanju z mladoletnico, " pravi Bojana Pintar.

Raziskava iz leta 1996 je pokazala, da 3,6% deklet in 3% fantov cuti privlacnost do istega spola, spolni stik z osebo istega spola pa je imelo 2,5% deklet in 2,1% fantov.

Med srednješolci, za katere je vera v življenju zelo pomembna, je manj spolno aktivnih kot med tistimi, ki se požvižgajo na boga, vendar zgolj med dekleti.

Tisti, ki živijo v internatih so spolno aktivnejši od drugih, ki živijo doma. Bolj so "živahna" dekleta, katerih starši se pogosto prepirajo. Fanti s tem nimajo težav. Pogosteje sexajo fantje in dekleta, ki so že pobegnili od doma. Izsledki kažejo tudi na to, da so fantje, nezadovoljni s svojim krogom prijateljev, manj spolno aktivni.

Bolj delajo spolni hormoni tudi fantom in dekletom, ki špricajo pouk, kadilcem cigaret, tistim, ki se veckrat napijejo, puncam, ki so že uživale pomirjevalne tablete in vsem tistim, ki uživajo trde ali mehke droge.

vir: revija; maturant&ka (december 2002)




Image
www.vakciji.si ------------------ www.povej.com


 Ribi Spol:Moški Koza SkritOsebna Galerija od BassmanPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslovSkype Ime
Pokaži sporočila:      
Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
NE moreš Objaviti novih Tem
NE moreš Odgovoriti na to Temo
NE moreš Urejati svojih Objav
NE moreš Izbrisati svojih Objav
NE moreš Glasovati na Objavah
Ne moreš prilepiti datoteke na tem forumu
Ne moreš Prenašati datotek na tem forumu


časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Board Security

97367 Attacks blocked

Powered by phpBB2 Plus based on phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme :: Modov in Zaslug :: HELP-OXPUS :: Namestitev phpbb HDdesign

[ Time: 0.1954s ][ Queries: 41 (0.0569s) ][ Debug on ]
Get Firefox!
Upgrade to Firefox 1.5!
Registracija | Pravilnik | Informacije | Seznam strani | Flash Igre | E-kartice | Blog | Album smeškov | Uprava | Čvek IRC

OPOMBA: Portal je namenjen testiranju GNU programske opreme in je popolnoma nekomercialen. Vsa reklamna sporoila so zgolj izmenjava povezav.