povej

Koledar 
Domov Domov Forum Forum Prijava Prijava Išči Išči Registriraj se Registriraj se
 

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo

Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo
Avtor Objave
 Bassman
Administrator
Administrator


Starost: 117
Pridružen/-a: 10:52, 20-Nov-2003
objave: 10490
Teme: 2469
Kraj: Ljubljana
134069.9 kinta/e
1015531.8 šold/e
10048.2 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Sob 06 Mar, 2004 11:43     Naslov sporočila:  Afera Orion: S čim soglaša LDS? Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Afera Orion: S čim soglaša LDS?
Ljubljana | 5.3.2004 | Maja Roš

Liberalna demokracija Slovenije se je odzvala na obtožbe opozicije o njenem poslovanju s podjetjema Orion in Pay Consulting.


Peter Jamnikar
Stranka je javnost obvestila, da ničesar ne skriva in da se preverjanju ne izogiba. V dokaz temu so davčni upravi poslali tudi soglasje za preiskavo. Pri tem pa se postavlja vprašanje, ali organ nadzora za svoje delo sploh potrebuje soglasje.

Po ponedeljkovi seji odbora za finance, kjer so bile izrečene tudi obtožbe na račun poslovanja LDS z razvpitima podjetjema Orion in Pay Consulting, je stranka javnost obvestila, da ničesar ne skrivajo, da se preverjanju ne izogibajo. V dokaz temu so davčni upravi poslali tudi soglasja za preiskavo.

Generalni sekretar LDS Peter Jamnikar je v svojem dopisu Davčni upravi: "dal soglasje stranke k preverjanju poslovanja LDS s podjetjema Orion in Pay Consulting."


Stojan Grilj
"Durs deluje na osnovi zakonov in ne potrebuje nikakršnih soglasji in navodil političnim strankam, da bi opravljal naloge, ki so mu po zakonu dodeljene," je povedal Stojan Grilj, direktor Davčne uprave RS.

LDS v sporočilu za javnost nadaljuje: "Prav tako sta tudi na seji omenjena Gregor Golobič in Mile Šetinc priložila Davčni upravi svoje soglasje, ki se nanaša na njuno morebitno zasebno poslovanje z omenjenima podjetjema". Navadne državljane, če jih preverja davčna služba, nihče ne vpraša za soglasje. Veljajo torej za politike posebna pravila igre? "Ne, oni so v odnosu do DURS-a davčni zavezanci," je pojasnil Grilj. "Nerodno je vsekakor, domnevam, da so mislili dovoljenje za razkritje podatkov, ki bi izhajali iz že opravljenih preverjanj," je še odgovoril Grilj na vprašanje, kako si razlaga soglasje LDS, da se strinja z davčnim pregledom.

Tudi v LDS so nam potrdili, da dovoljujejo javno razkritje ugotovitev davčne uprave, saj želijo priti obtožbam končno do dna.

Sicer pa so tudi iz Oriona te dni vrhovnemu državnemu tožilstvu poslali podobno brezpravno soglasje, s katerim dovoljujejo vpogled v vse podatke o poslovanju družbe. A pristojne institucije - policija, davčna in devizna inšpekcija tega soglasja za svoje delo ne potrebujejo.
vir:24ur.com




Image
www.vakciji.si ------------------ www.povej.com


 Ribi Spol:Moški Koza SkritOsebna Galerija od BassmanPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslovSkype Ime
Pokaži sporočila:      
Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
NE moreš Objaviti novih Tem
NE moreš Odgovoriti na to Temo
NE moreš Urejati svojih Objav
NE moreš Izbrisati svojih Objav
NE moreš Glasovati na Objavah
Ne moreš prilepiti datoteke na tem forumu
Ne moreš Prenašati datotek na tem forumu


časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Board Security

97364 Attacks blocked

Powered by phpBB2 Plus based on phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme :: Modov in Zaslug :: HELP-OXPUS :: Namestitev phpbb HDdesign

[ Time: 0.3023s ][ Queries: 36 (0.1356s) ][ Debug on ]
Get Firefox!
Upgrade to Firefox 1.5!
Registracija | Pravilnik | Informacije | Seznam strani | Flash Igre | E-kartice | Blog | Album smeškov | Uprava | Čvek IRC

OPOMBA: Portal je namenjen testiranju GNU programske opreme in je popolnoma nekomercialen. Vsa reklamna sporoila so zgolj izmenjava povezav.