Koledar 
Domov Domov Forum Forum Prijava Prijava Išči Išči Registriraj se Registriraj se
 

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo

Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo
Avtor Objave
 ankh
No.1 uporabnik
No.1 uporabnik


Starost: 49
Pridružen/-a: 22:10, 17-Dec-2003
objave: 1679
Teme: 83
Kraj: ljubljana
26164.4 kinta/e
698.5 šold/e
422.4 flika/e

blank.gif
objavaObjavljeno: Sre 11 Maj, 2005 20:09     Naslov sporočila:  10 lara out Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

10 lara out
larin dnevnik, 10052005


betežna in polna vsega sem se vračala domov. res je, nisem se še preselila v b.s., to pa zato, ker se je izkazalo, da je lastnik na črno spalnico podaljšal v atrij, kot vsi v pritličju, česar ne bi smeli storiti. zato je bila cena za nepremičnino smešno nizka, saj bi legalizacija po zamujenem roku o legalizaciji prizidanih objektov stala težke milijone, da ne govorim o možnosti, da bi se lahko pripetilo, da bi morali porušiti prizidek. hvala lepa za takšno loterijo.

pravkar sem si želela oditi po stopnicah, ko...

"lara?"
"ja?" obrnila sem se nekoliko neprijazno in zagledala vitko žensko v štiridesetih z okroglim obrazom, temnimi lasmi do ramen, slabim okusom za eleganco in avtomobilskimi ključi v levici. nosila je rjave hlače z jakno, bež bluzo, ki se kljub podobni barvi ni ujemala s čevlji. segla mi je v roko:
"marjeta. od gorazda žena."
pizda me je presenetila. le kaj me direktorjeva žena išče pred mojim blokom?
"ja, me veseli." sem se prisiljeno nasmejala. nič mi ni bilo jasno.
"se lahko kje pogovoriva?"
"j-ja, lahko." se nisem upirala, čeprav se mi je obisk zazdel zelo nenavaden.
odšli sva v triglav. dnevni bar med našimi bloki bi nama z lahkoto postregel z največjo mero zasebnosti, ki nama je bila na voljo v danem trenutku v našem getu.

mario nama je postregel in opazila sem, da pije in vozi. v njeni roki se je namreč zasvetil viski na ledu. za žensko v tej starosti in družbenem položaju je bilo to nenavadno. ali je imela kronično nizek krvni pritisk, ali dolgo časa ni bila pofukana, ali pa je bila pijanka.
"glej, bom naravnost povedala, ker se mi zdiš direktna." prižgala je cigareto in pihnila vame: "lahko kavsaš mojega moža, samo ne razdiraj naše družine."
zmanjkalo mi je sape.
"k-kako?" pozabila sem na čeljustne mišice in strmela vanjo kot g. w. bush v otroke, ko so mu sporočili, da je drugo letalo trčilo v wtc. nič mi ni bilo jasno.
"vem, da si zdaj ti tista, samo prosim te, da svoje tamale ne uporabljaš za več kot kariero, prosim te, družina, moji otroci so vse, kar imam."
počasi se mi je začelo svitati. tipična keš pička, ki sameva doma, gleda televizijo, bere terapevtske knjige, skrbi za svojo in urejenost doma, vzgaja, izobražuje otroke ter v življenju bolj malo naredi. pijanka je, in če bi gorazd zahteval ločitev, ker bi ga s svojo vlažno pičko od nje speljala mlajša in boljša, bi skrbništvo nad otrokoma dobil jakopič. karierizem proti alkoholizmu - kaj se vam zdi, da je boljše za otroka?
"marjeta, poglejte," sem jo vikala: "cenim vaš pogum in skrb, toda jaz z gorazdom nimam ničesar več kot le striktni poslovni odnos."
"nee, ne lažžiii, mii, ker veeem!!" je kričala in vstala.
hitro je zopet sedla in se umirila. pizda, tako histerične pičke še nisem srečala, pa sem bila že na mnogo partyjih, kjer smo prenjuhali in prekadili vse mogoče narkotike ter se je kdaj kateremu od nas utrgalo in je počel stvari, ki bi se jih sramoval celo lik marilyna mansona.
"gospa jakopič, pretiravate, jaz nisem z njim nič imela in tudi ne bom, lahko mi verjamete. gorazd je moj šef in me boli za njegovo privat življenje, dokler ga ne nosi s seboj v pisarno, pa tudi takrat bom lepo mirno sedela in se nasmihala fotkam otrok, ki bi mi jih kazal, ali pa poskusila marelično pecivo, ki ste ga vi pripravili, toda svoje "tamale" mu nikoli ne bom dala, še zdaleč ne."
po licu so ji tekle solze. poslušala me je z odprtimi usti, tako kot sama prej njo. po enem mesecu sem zopet prižgala cigareto in nadaljevala s svojimi mislimi. pizda, točno vem kaj si ženska misli o meni. zato sem bila z njo še bolj odkrita in celo vulgarna: "nekje ste slišali kakšna pička sem bila, da sem pofukala pol ljubljanskih direktorjev, da sem bila glavna trofeja vsakega iz armanija ali versaccija visečega kurca. toda to niti ni bilo tako res, še posebej pa to zdaj ni več lara, ki mislite, da jo poznate. glejte, ne morem vam ničesar ponuditi, da bi mi verjeli, samo skrbi me, da se preveč sekirate zaradi vsega. zaposlite se, pojdite med ljudi in prenehajte razmišljati katera "kavsa" vašega moža. otroke imate že tako stare, da sta lahko nekaj ur na dan tudi sama, sicer pa sta z gorazdom bogata in si privoščita varuhinjo. pojdite med folk. pogovorite se z njim, saj se bosta dogovorila in rešila vse dvome. pojdite ven."
bila sem kot psihiater in dobila sem občutek, da sem dobila novo prijateljico. če sem se motila, bo to pokazal edino čas. toliko o tem dogodku. ne da se mi več pripovedovati.

kaj vse se lahko zgodi samski ženski v najboljših letih, ki se odloči za čistejše in bolj polno življenje! ljudje so prasci in hkrati brez njih ne morem živeti. torej moram jim zaupati, pa čeprav se lahko zgodi, da se bo kdaj kdo še spravil name zaradi moje preteklosti, zaradi mojih napak sedanjosti in prihodnosti, toda kam v današnjem svetu pridemo brez rizika? nikamor. brez njega ne bi spoznala pokojnega ankha, niti ne moje ženske ljubezni gracielle. sedela bi doma in si masirala pičko kot ta kreten, ki piše moj dnevnik. tri mesece se že pogovarjam z njim po telefonu, mu zaupam svoje dogodke in dopuščam, da jih objavlja, se družim z njim, hodim v kino, na kurčev namizni nogomet, pa me sploh ne zanima, pa me še zdaj ni pofukal, toplovodar jedni æelavi.

no, pa lahko noč. ne vem, kdaj se vam bom še kaj oglasila.

lara out.




najveèji èlovekov užitek in èudež je ankh: zalivanje zibeli življenja s tekoèino življenja.



 2 opozoril pred Izključitvijo! Rak Spol:Moški Tiger
SkritOsebna Galerija od ankhPošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:      
Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
NE moreš Objaviti novih Tem
NE moreš Odgovoriti na to Temo
NE moreš Urejati svojih Objav
NE moreš Izbrisati svojih Objav
NE moreš Glasovati na Objavah
Lahko prilepiš datoteke na tem forumu
Lahko Prenašaš datoteke na tem forumu


časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Board Security

96740 Attacks blocked

Powered by phpBB2 Plus based on phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme :: Modov in Zaslug :: HELP-OXPUS :: Namestitev phpbb HDdesign

[ Time: 0.2845s ][ Queries: 37 (0.1289s) ][ Debug on ]
Get Firefox!
Upgrade to Firefox 1.5!
Registracija | Pravilnik | Informacije | Seznam strani | Flash Igre | E-kartice | Blog | Album smeškov | Uprava | Čvek IRC

OPOMBA: Portal je namenjen testiranju GNU programske opreme in je popolnoma nekomercialen. Vsa reklamna sporoila so zgolj izmenjava povezav.