povej

Koledar 
Domov Domov Forum Forum Prijava Prijava Išči Išči Registriraj se Registriraj se
 

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo

Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo
Avtor Objave
 Bassman
Administrator
Administrator


Starost: 117
Pridružen/-a: 10:52, 20-Nov-2003
objave: 10490
Teme: 2469
Kraj: Ljubljana
134069.9 kinta/e
1015531.8 šold/e
10048.2 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: čet 02 Sep, 2004 11:22     Naslov sporočila:  Drama na Ruski Šoli........... Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Ruske enote so v stalni pripravljenosti

Oblasti Severne Osetije, ki leži blizu čečenije, so se celo noč pogajali s 17 napadalci, ki so v sredo med proslavo ob prvem šolskem dnevu vdrli v šolo in zajeli več 100 otrok, učiteljev in staršev. Pogajalci so povedali, da ugrabitelji zavračajo dostavo hrane, vode in zdravil. Policija je napadalcem med drugim obljubila tudi varen prevoz iz Severne Osetije v sosednje pokrajine, če bi bili pripravljeni 132 zajetih otrok zamenjati za odrasle, a se skrajneži z obljubami niso strinjali. Še naprej zahtevajo umik ruskih enot iz čečenije in izpustitev upornikov, ki jih je junija v Ingušetiji prijela policija.


Starši otrok živijo v strahu in so na koncu s svojimi močmi (foto: Reuters)

Otroci, ki so jih zajeli, naj bi bili stari med 7 in 17 let. V spopadih med policijo in napadalci je bilo ubitih 8 civilistov in napadalec.

Svojci ugrabljenih živijo v nesigurnosti in strahu. Kot je povedala babica ene izmed deklic, ki so jo zajeli napadalci, nihče ne pozna niti natančnega števila ugrabljenih:"Nihče nam nič ne pove. Nekateri pravijo, da je ugrabljenih 400 ljudi in da so napadalci čečeni, drugi pravijo, da so Arabci."

Po nekaterih podatkih, naj bi odgovornost za napad je prevzel Islamski bataljon samomorilcev, čečenski separatisti pa so zavrnili vpletenost. Na spletni strani New York Timesa pa so zapisali, da so napadalci člani mreže mučeniških borcev z imenom Druga skupina Rijadus-Salihina Šahidija, ki je pod poveljstvom čečenskega poveljnika in enega najbolj iskanih teroristov v Rusiji Šamila Basajeva, povezana pa je tudi s teroristično mrežo Al Kaido.

Putin na preizkušnji


Bo Putin popustil ali bo z vdorom v šolo tvegal mrtve?

Varnostni svet Združenih narodov je ostro obsodil napad na šolo in zahteva takojšnjo izpustitev talcev. Ruski predsednik Vladimir Putin, ki je zaradi krize takoj prekinil svoje počitnice in odpovedal svoj za danes načrtovani obisk v Turčiji, se je o situaciji v šoli pogovarjal tudi z predsednikom ZDA Georgem Bushem. Ruske oblasti so znane po tem, da se z teroristi ne pogajajo in se zato ne ozirajo na talce, kadar gre za odrasle osebe, piše ruski tabloid Moskovsky Komsomolets. Ker so tokrat v nevarnosti otroci, se bodo morda oblasti prisiljene omehčati, saj tudi državljani od Putina zahtevajo izpolnitev zahtev upornikov.

Roshal začel pogajanja s teroristi

Kot je povedal pokrajinski minister za notranje zadeve, so ugrabitelji zagrozili, da bodo za vsakega iz svojih vrst, ki bi ga ubili pripadniki varnostnih sil, usmrtili 50 otrok. V primeru, da bo kakšen od ugrabiteljev ranjen, pa naj bi ubili 20 otrok. Prav tako se želijo pogajati le s predsednikom Ingušetije in Severne Oetije ter z znanim pediatrom Leonidom Roshalom, ki je z uporniki že navezal stike. Zdravnik je leta 2002, ko so čečenski teroristi zavzeli moskovsko gledališče in zajeli 700 ljudi, prepričal upornike, naj izpustijo vsaj otroke.


vir:24ur.com




Image
www.vakciji.si ------------------ www.povej.com


 Ribi Spol:Moški Koza SkritOsebna Galerija od BassmanPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslovSkype Ime
 Logi
Vztrajen
Vztrajen


Starost: 63
Pridružen/-a: 21:22, 24-Okt-2004
objave: 247
Teme: 4
Kraj: Dežela cvièka in dobrih ljudi
4921.8 kinta/e
0.0 šold/e
88.7 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Sob 30 Okt, 2004 14:38     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Te pi¤¤¤¤¤ je že konec, vendar pa bi rad povedal le to, da je moje mnenje, da so oblasti prepozno posredovale. Morali bi vedeti, da s teroristi ni zaj¤¤¤¤¤¤ in jih napasti takoj, odločno in vse pobiti. Žrtev med civilisti bi bilo po vsej verjetnosti veliko manj.

No mogoče pa se bo kaj obrnilo na bolje. V Rusiji pripravljajo nov zakon o terorizmu, v katerem bo tudi člen, da v primeru zajetja nedolžnih žrtev s strani teroristov, ruske oblasti zajamejo svojce teroristov. ZOB ZA ZOB in to je edni pravilno.




Image


 Kozorog Spol:Moški Podgana NI na linijiOsebna Galerija od LogiPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:      
Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
NE moreš Objaviti novih Tem
NE moreš Odgovoriti na to Temo
NE moreš Urejati svojih Objav
NE moreš Izbrisati svojih Objav
NE moreš Glasovati na Objavah
Ne moreš prilepiti datoteke na tem forumu
Ne moreš Prenašati datotek na tem forumu


časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Board Security

97383 Attacks blocked

Powered by phpBB2 Plus based on phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme :: Modov in Zaslug :: HELP-OXPUS :: Namestitev phpbb HDdesign

[ Time: 0.5113s ][ Queries: 37 (0.2789s) ][ Debug on ]
Get Firefox!
Upgrade to Firefox 1.5!
Registracija | Pravilnik | Informacije | Seznam strani | Flash Igre | E-kartice | Blog | Album smeškov | Uprava | Čvek IRC

OPOMBA: Portal je namenjen testiranju GNU programske opreme in je popolnoma nekomercialen. Vsa reklamna sporoila so zgolj izmenjava povezav.