Pero Piše

Kulinarika - bujta repa

Bassman - čet 11 Jan, 2007 16:37
Naslov sporočila: bujta repa
Potrebujemo:
1 kg kisle repe
1 kg svinjskega mesa
25 dkg kaše
5 dkg moke
1 čebula
3 stroki česna
sol, lovorjev list, malo masti ali olja

Meso, repo, sekljan česen in čebulo damo kuhati, vode prilijemo toliko, da je vse skupaj pokrito, dodamo lovorjev list in solimo. Ko je repa že skoraj kuhana, dodamo očiščeno proseno kašo.
Iz masti ali olja ter moke naredimo prežganje, katerega dodamo repi. Vse skupaj dobro prevremo, po okusu dosolimo ali dodamo jušno kocko.
Zlobko - čet 11 Jan, 2007 19:23
Naslov sporočila: Re: bujta repa
Bossman @ Thu 11 Jan, 2007 15:37 Napisal/a:
Potrebujemo:
1 kg kisle repe
1 kg svinjskega mesa
25 dkg kaše
5 dkg moke
1 čebula
3 stroki česna
sol, lovorjev list, malo masti ali olja

Meso, repo, sekljan česen in čebulo damo kuhati, vode prilijemo toliko, da je vse skupaj pokrito, dodamo lovorjev list in solimo. Ko je repa že skoraj kuhana, dodamo očiščeno proseno kašo.
Iz masti ali olja ter moke naredimo prežganje, katerega dodamo repi. Vse skupaj dobro prevremo, po okusu dosolimo ali dodamo jušno kocko.


ogabno, FUJ! Kuhano sveže svinjsko meso, najbolj ogabna zadeva, razen seveda v kolikor ni suho in dimljeno pa potem skuhano.
Anonymous - Pet 12 Jan, 2007 11:18
Naslov sporočila:
repe pa ne maram
časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Powered by phpBB2 Plus and Kostenloses Forum based on phpBB