Pero Piše

Kulinarika - Špageti z omako

Bassman - Pon 20 Nov, 2006 15:05
Naslov sporočila: Špageti z omako
Najprej se prepraži 1/2 čebule in 3 stroke česna na olivnem olju, da rata rumena, potem se doda mleto meso ene 250g inpražim, da postane rjavo.
nato vržem gor mal začimb, malo žličko vegete, malo rožmarina, malo timjana, malo popram.
Nato dam v šalico žlico moke, 1/2 žlice rdeče paprike, paradižnikovo mezgo 1 žlico in razredčim z vodo in solim, zmešam da se naredi taka redka omaka, potem s tem zalijem popraženo meso in kuham še ene 10 minut, da počasi vre.
Tačas se skuhajo špageti.
če se hoče mal začinit, da je zadeva pekoča se doda 1/2 pekočega feferona!
sonènica - Pon 20 Nov, 2006 15:59
Naslov sporočila:
Ja zdej pa še en mal bolj drugačen recept:
Opražiš čebulo, da zlato porjavi, dodaš na kocke narezan pršut in mal česna.Čisto na koncu še gobice (zmrznjene + suhe - za okus). Začiniš z vegeto, majaronom, peteršiljem v prahu malček bazilike. Dodaš malo vode in kisle smetane čisto na koncu da se zgosti. Vmes skuhaš peresnike, jih zliješ v steklen pekač , po vrhu pa preliješ omako in naribaš veliko veliko sira. To še spečeš 15 - 20 minut v pečici in njami zelo dobro kosilo je tu. Zraven se zelo poda paradižnikova solata z mocarelo (z balzamičnim kisom) No, pa dober tek!
Bassman - Tor 21 Nov, 2006 11:11
Naslov sporočila:
sončnica @ Pon 20 Nov, 2006 14:59 Napisal/a:
Ja zdej pa še en mal bolj drugačen recept:
Opražiš čebulo, da zlato porjavi, dodaš na kocke narezan pršut in mal česna.čisto na koncu še gobice (zmrznjene + suhe - za okus). Začiniš z vegeto, majaronom, peteršiljem v prahu malček bazilike. Dodaš malo vode in kisle smetane čisto na koncu da se zgosti. Vmes skuhaš peresnike, jih zliješ v steklen pekač , po vrhu pa preliješ omako in naribaš veliko veliko sira. To še spečeš 15 - 20 minut v pečici in njami zelo dobro kosilo je tu. Zraven se zelo poda paradižnikova solata z mocarelo (z balzamičnim kisom) No, pa dober tek!


tole bom pa probal, ker zgleda zlo zanimivo.
Shajtana - Tor 21 Nov, 2006 11:35
Naslov sporočila:
Hm pr men pa zgleda tko...narezes piscancji file na kocke in ga poprazis na cebuli, potem dodas paradiznikovo omako (odvisn kok hoces met gosto al pa redko omako) lohk tud pelate, koske paradiznikov itd., posolis, dodas rdeco papriko (jaz dam vecinoma pekoco), lahko tud svezo..popopras in se malo posolis, dodas zacimbe po zelji in tadam. Pekoca al pa nepekeoca omaka je tle..lohk vanjo zamesas kislo smetano al pa namest paprike das korencek al pa ce hocs kao mediteransko dodas olive. Men je ta prva varjanta najboljsa..pa se macka dobr preganja pomežik
jony33 - Sob 11 Okt, 2014 07:43
Naslov sporočila: Mohsin
then give the coffee mug tablespoon flour, 1/2 tbsp red peppers, tomato paste and 1 tablespoon of classes with water and Solim, mix that makes such a rare sauce, then by Ali Brown the meat and cook another 10 minutes to slowly boiling .
Tačas the cooked spaghetti.
časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Powered by phpBB2 Plus and Kostenloses Forum based on phpBB