Pero Piše

Kulinarika - Jagnjetina

sapramish - Tor 08 Mar, 2005 15:04
Naslov sporočila: Jagnjetina
a ma kdo kak fajn recept za jagnjetino? pa ne tazga za kerga rabis pecico smeh (je namrec nimam)
Smooth - Tor 08 Mar, 2005 21:33
Naslov sporočila:
Ja zmrzovalno skrinjo imas stoposto. Ko si bos pa nov stedilnik kupla pa me aktiviraj.....da ti ga popapam....jancka... :sail
sapramish - Sre 09 Mar, 2005 15:40
Naslov sporočila:
nimam skrinje... sam en bl bogi hladilnik smeh
mity - čet 10 Mar, 2005 10:22
Naslov sporočila:
Ce nimas pecice ga moras zrezat na lose, sicer ne bos mogla spect te "ovce"
Problem je, da janjetina, ce ni res mlada ima ogaben okus, zato ti priporocam, da naredsi "paco" - zavres vodo, nameces not disavnice ( brin, rozmarin,lovor, celi poper, cesen, cebulo) ,malo pohladis, dolijes malo rdecega vina in vse skupaj zlijes na kose mesa ter pustis vsaj 24h.
Pol ga pa v ponvi speci in dosoli in dozacini po okusu
Mijau - čet 10 Mar, 2005 10:44
Naslov sporočila:
No jaz mam rada jagnčka na žaru. Paco nardim en dan prej in ga tut toliko časa pacam- na hladnem. dišavnice- obvezen rožmarin in men je kul provansalska sol, poper še dodatno, lovor, rdeče kislo vino- ne trpko in mogoče žličko sladkorja.
Fora je v tem da ne moreš zgrešit pri začimbah.
Zraven pa pečen krompirček in zelena čvrsta solatka:).
basta
ankh - čet 10 Mar, 2005 13:49
Naslov sporočila:
piz-da se vsi neki spoznate. kako se vam da? sam prepuščam kuharjem, izterjevalcem, avtomehanikom, prekupčevalcem in policistom, da opravljajo svoje delo, sam pa opravim svojega. kaj ni škoda življenja za kuhanje?

poleg tega pa nezdrava prehrana? pazite na svoje airbage.
Mijau - čet 10 Mar, 2005 14:34
Naslov sporočila:
Kuhanje ni je del sproščabnja... raje sama kuham ker vem kaj je noter v loncu... kot da jem packarijo. Glede airbagov... ni sile ker se eksponencialno večajo tudi aha... dojke:).
nene šala... ni važno kaj ješ ampak kako in koliko in kaj delaš poleg hranjenja
Bassman - čet 10 Mar, 2005 15:20
Naslov sporočila:
Kuhanje je umetnost, kdo se ne spozna na kuhanje pač ne ve!
mity - Pet 11 Mar, 2005 10:51
Naslov sporočila:
Bravo Miau, bravo Bassman! Smile
Miau, kaksna pa je provanslaska sol? Kamena? Kolikor vem, Provansa nima morja?..in v cemje drugacna od kaksne druge soli?
Mijau - Pet 11 Mar, 2005 14:10
Naslov sporočila:
To je v bistvu sol iz sečovelj nč rafinirana zraven pa zelišča (poper, rožmarin... bom pogledala doma kaj vse je noter) in to melješ skupaj s soljo (začimbe in poper dajo poseben cik hrani)


BTW- moj novi eksperiment, ki je bil za čisto 10ko. Zajčja bedra v pečici marinirana s sojino omako (tisot ki ma not konjak in ananas pa še kaj) zraven pa riž v testu (ali sam riž) in solato iz kalčkov (razl. vrst). na hit narejen in dobro.
sapramish - Pet 11 Mar, 2005 15:30
Naslov sporočila:
a kakega bl simpl recepta ni? bompa kej druzga nardila pol smeh
ful je dobr v foliji na stedilniku in ponvi narest meso z zelenjavo... njami je blo se vsakic širok smeh
Mijau - Pet 11 Mar, 2005 15:36
Naslov sporočila:
jah jagnjetina je kr zaj¤¤¤¤¤¤ za nardit. Ravno zarad okusa.
Zlobko - Pet 11 Mar, 2005 20:01
Naslov sporočila:
Jagnjetino in kozlovinonej jejo musliji. Jest si grem pa en al pa dva kosa svinske vratine na žar vršt.
časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Powered by phpBB2 Plus and Kostenloses Forum based on phpBB