Pero Piše

Kulinarika - Kapasante (Jakobove pokrovače)

mity - Tor 30 Nov, 2004 12:10
Naslov sporočila: Kapasante (Jakobove pokrovače)
Rabim kak cool recept za te skoljke, predvsem pa osnovna navodila,kaj mors z njimi narest,ko jih prvleces dam iz ribarnice (pucanje)
Anonymous - Tor 30 Nov, 2004 12:19
Naslov sporočila:
Jest sem najdu sam to:

SESTAVINE PRIPRAVA

4 kapasante, limonin sok, bel poper.
Školjke v posodi zakuhamo, da se odpro in meso drobno narežemo, lupino pa oplaknemo in postavimo na krožnik za servirno posodico.
2 panirana slanika ali sardelice
spečemo v vročem olju in ohladimo.
Koruzne storže ter mešanico oliv, koruze in graha
zmešamo z
1 žlico majoneze
in nadevamo v posodice.
8 malih škampov opečemo v ponvi in dodamo na krožnik k cocktailu.

SERVIRANJE

Krožnika ne grejemo, a jed postrežemo takoj, ko so škampi gotovi.
Anonymous - Tor 30 Nov, 2004 12:21
Naslov sporočila:
Še eden:

Običajni način priprave: gratinirane.
Gratinirane:
Poper, peteršilj, česen, nariban parmnezan, kruhove drobtine, olje, belo vino.
če ste zelo spretni, odprite školjke še žive s posebnim nožem, če pa tega ne zmorete ali ne
utegnete, jih dobro očistite in skrtačite, postavite v lonec in kuhajte nekaj minut, da se odpro.
Eno lupino odstranite, drugo, s školjko, pa položite v pekač. Nato pripravite nadev s sesekljanim
peteršiljem in česnom, parmezanom in kruhovimi drobtinami. če ste klapavice odprli, potem je ni
treba soliti, če pa ste jo odprli s kuhanjem, ohranite malo vode, ki se je nabrala v loncu in z njo
poškropite školjke. Popoprajte jih, v vsako dajte malo nadeva, polijte z oljem in vinom ter jih
pustite kakih 10 minut v pečici pri 200°C.
palèica - Tor 30 Nov, 2004 12:29
Naslov sporočila:
Sicer školjk Palči ne je, a mi je ta drugi način malo bolj všeč. Tko bolj njamiiiiiii se sliši.

Mity....kaka posebna priložnost? Palči še zmer čaka na ...........
mity - Tor 30 Nov, 2004 13:25
Naslov sporočila:
...na Palačinke!!..veem! :-/

Ma ne ne, ampak sem jih zadnjic nekje jedu in so mi ble full dobre in Mity mora to zdej probat se sam narest Smile
Je pa ta ,gratiniran, nacin tisti,ki sem ga probal - Hvala Zlobko!
Anonymous - Tor 30 Nov, 2004 13:54
Naslov sporočila:
Ma ni problema.
Anonymous - Tor 30 Nov, 2004 22:26
Naslov sporočila:
A pa je ratal, mity??? če je blo dobr se lohka kej povabmo naslednjič,...ne sej ne,da ne boš zdej napisal, da o ble zanič, sam da ti nau treba še za nas delat smeh
mity - Sre 01 Dec, 2004 09:52
Naslov sporočila:
Jagoda, ne bit neucakana...more najpret prit ena primerna sobota,ko bom sel zjutraj na plac po skoljke..pol pa naprej.....nic ni od dans na jutr Smile)
palèica - Sre 01 Dec, 2004 10:09
Naslov sporočila:
A pol to soboto pade kako povabilo ? he he
Shajtana - Sre 01 Dec, 2004 10:09
Naslov sporočila:
No sj sobota bo zlo kmal..se 3x gres spat pa bo sobota pomežik
mity - Sre 01 Dec, 2004 10:13
Naslov sporočila:
nop, k mamo ta vikend inventuro v firmi in cajta nic...
Shajtana - Sre 01 Dec, 2004 10:20
Naslov sporočila:
Eh sment....pomežik (lalalalalala pa te znaki)
časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Powered by phpBB2 Plus and Kostenloses Forum based on phpBB